«Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ALPHA;»

Τον πραγματικό ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA «ψάχνει» ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του στο υπουργείο Οικονομικών.

«Στην εξεταστική επιτροπή, η οποία ερευνούσε τα δάνεια Κομμάτων και ΜΜΕ, ο επιχειρηματίας Κοντομηνάς απλώθηκε με τρόπο προσβλητικό για τους αντιπροσώπους των πολιτών στα καθίσματα και ειρωνικά τους είπε ότι κακώς τον κάλεσαν στην Επιτροπή, διότι εκείνος είχε βγει στη “σύνταξη” και τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του, πέρασαν από καιρό στην ιδιοκτησία της κόρης του» αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι προ καιρού καταγράφηκε μία συνάντηση μεταξύ τριών εκ των ισχυροτέρων ιδιοκτητών καναλιών με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), στην οποία συμμετείχε και ο κ. Κοντομηνάς.

«Αποτελεί, λοιπόν, θέμα ελέγχου η παρουσία του επιχειρηματία στην προαναφερόμενη συνάντηση με το ΕΣΡ, ο οποίος για τις βαρύτατες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν τόσο βαριά άρρωστος, ώστε να εμφανίζεται ως μη έχων την δυνατότητα και απλής βάδισης, κάτι που αποτέλεσε κατά τα φαινόμενα, το πρόσχημα, να μην έχει συνέπειες προφυλάκισης» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος, που μεταξύ άλλων έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας έλεγχο στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού που ελέγχει ο κ. Κοντομηνάς.

«Έγινε από το ΕΣΡ ουσιαστικός έλεγχος των πραγματικών ιδιοκτητών των ΜΜΕ ή αντιθέτως το ΕΣΡ τους νομιμοποιεί και εσείς ως εποπτεύων Υπουργός, δεν είδατε δεν ακούσατε; Τελικά πείτε στην Βουλή των Ελλήνων, ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σταθμού ALPHA τα τελευταία 10 χρόνια;» ρωτάει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, ζητώντας να κατατεθούν στη Βουλή όσα σχετικά έγγραφα έχουν οι αρμόδιες Ελεγκτικές και άλλες Δημόσιες υπηρεσίες, που βεβαιώνουν την ιδιοκτησία του εν λόγω σταθμού και όσα τυχόν πορίσματα ελέγχου της ιδιοκτησίας του εν λόγω σταθμού έχουν γίνει.

Σχετικά με το ίδιο θέμα, στην ερώτησή του ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει ακόμα:

«Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που δεν είχε τα 5 εκατομμύρια για την δικαστική εγγύηση, αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός τον οποίο εκπροσώπησε ως καναλάρχης μετά των άλλων ιδιοκτητών είχε 60 ολόκληρα εκατ. ευρώ για να πάρει την άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Είναι ο ίδιος που όταν κλήθηκε στη Βουλή ως καναλάρχης, δήλωσε συνταξιούχος και έδειξε ως “καναλάρχισα” την κόρη του.
Είναι ο ίδιος που, στην συνάντηση των καναλαρχών, στην οποία πήραν μέρος τα παιδιά των οικογενειών Βαρδινογιάννη-Κυριακού δεν έστειλε την κόρη του, την οποία μας υπέδειξε στη Βουλή ως ιδιοκτήτρια, αλλά πήγε ο ίδιος.

Προφανής η απορία:

Είναι ο ίδιος ο πραγματικός ιδιοκτήτης και όλες οι άλλες εκδοχές χρησιμοποιούνται για την εξαπάτηση ,ακόμα και της Βουλής, πόσο μάλλον των αρχών που έχουν την εποπτεία του χώρου, όπως το ΕΣΡ ή των Οικονομικών και φορολογικών ελέγχων, όπως είναι η Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών;

Σε χώρες με στοιχειώδη αυτοσεβασμό και στοιχειώδη προσήλωση στη Δημοκρατία και στους θεσμούς θα είχαν ήδη υπάρξει συνέπειες εις βάρος του πραγματικού και εικονικού ιδιοκτήτη. Στην Ελλάδα παραμένουμε στην εποχή των “κατά νόμο υπευθύνων”, των «αυτοφοράδων», των «μπροστινών», των «αχυρανθρώπων» κ.ο.κ., στην εποχή που τα αφεντικά κρύβονται και αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου για να εμφανίζονται με “λευκά κολάρα” δίπλα σε πρωθυπουργούς και υπουργούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα