Ποιος εμποδίζει τους ελέγχους επωνύμων;

Μια είδηση που μετάδωσε σήμερα το μεσημέρι ο ρ/σ REAL FM κατα τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων σηκώνει πολύ κουβέντα. Ποια ήταν αυτή η είδηση; Ότι ο Γενικός Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να δήλωσε πως όταν προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους βρίσκει σε τείχος!

Η επίμαχη δήλωση-βόμβα του κ. Ρακιντζή έγινε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης πεπραγμένων του επιθεωρητή για το 2013, ως απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους».

Ο κ. Ρακιντζής είπε συγκεκριμένα ότι «υπάρχει μία τάση γενικότερη για εμπόδια είτε πρόκειται για γραφειοκρατία είτε για οποιοδήποτε άλλο κόλλημα (…). Στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα». Τότε ο επιθεωρητής ρώτησε τους βουλευτές: «Μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;».

Επιπρόσθετα, κ. Ρακιντζής αποκάλυψε ότι έχουν πέσει σε τέλμα οι έρευνες για τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ λέγοντας ότι ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία του, αρκετές υποθέσεις εστάλησαν για περαιτέρω έλεγχο στις αρμόδιες ΔΟΥ. Το αποτέλεσμα; Ο κ. Ρακιντζής εξήγησε ότι οι εφορίες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο και ζήτησαν να γίνει κεντρικός έλεγχος. «Τελικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο…», κατέληξε ο κ. Ρακιντζής

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα