“Πολιορκείται” η Αθήνα από τους αγρότες

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η Αθήνα από την μαζική απόβαση αγροτών, οι οποίοι δίνουν βροντερό παρών αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην πρωτεύουσα.

Πριν κιόλας από το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος (το απόγευμα της Παρασκευής) σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το έξω από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ κλεφτοπόλεμος με καταστροφές περιπολικού, δακρυγόνα, κρότου λάμψης και… μαγκούρες σημειώθηκε στοΧαϊδάρι, όπου οι αστυνομικοί προσπαθούν να εμποδίσουν το πέρασμα των αγροτικών οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας με τους αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι ΜΑΤ και περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας.Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν έμαθαν ότι στην πλατεία Καραϊσκάκη η αστυνομία εμποδίζει να συνεχίσει την πορεία του ένα αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα.Ομάδα αγροτών έφυγε από το υπουργείο και κατευθύνθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου πραγματικά εκτυλίχτηκαν πρωτόγνωρες σκηνές με αγρότες να παίρνουν στο κυνήγι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έτρεχαν να κρυφτούν, αλλά και περιπολικά!

agrotes 1 agrotes 2

FVTO 2

FVTO

“Μάχη” και στο Χαϊδάρι

Δεύτερος γύρος έντασης ανάμεσα σε αγρότες της Πελοποννήσου και τα ΜΑΤ σημειώθηκε στο Χαϊδάρι, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία των αγροτών προς την Αθήνα. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια με πέτρες, καδρόνια και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας τις εντολές «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα», σταμάτησαν τους αγρότες κοντά στο Δαφνί και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν την πορεία τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα.

Το κυνηγητό στην εθνική οδό συνεχίζεται ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Ενα περιπολικό έχει υποστεί ζημιές.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου, αν και συμμορφώθηκαν στην απόφαση να μην ανεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είδαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους σταματούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Σύνταγμα με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Αυτό που ανέφεραν στις κάμερες ήταν πως ενώ δεν έφυγε ούτε ένα τρακτέρ από την Πελοπόννησο, είδαν με έκπληξη να μην τους επιτρέπεται ούτε η πρόσβαση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, παρά μόνο με τα λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Σε έξαλλη κατάσταση ορισμένοι από τους αγρότες φώναζαν μπροστά στις κάμερες «Κόκκινη χούντα», «Τι είμαστε; Ζιμπάμπουε;», «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες; Δεν πληρώνουμε φόρους;», «Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα