Πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί στη «μαύρη» λίστα Ξηρού

Πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί είχαν μπει στο στόχαστρο του Χριστόδουλου Ξηρού ως πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι. Αυτό προκύπτει από τα σημειώματα που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου.  Ο «Μανώλης της 17Ν φαίνεται να είχε βάλει στο μάτι όλους όσους είχαν  εμπλακεί στην κατασκευή φυλακών των φυλακών υψίστης Ασφαλείας στο Δομοκό, στην οποία έχει μεταφερθεί  ήδη ο αρχιτρομοκράτης και ετοίμαζε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στη λίστα των υποψήφιων θυμάτων ήταν όσοι ενεπλάκησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή των φυλακών, από τη νομοθετική ρύθμιση, την εκπόνηση του σχεδιασμού, την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία των φυλακών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Από τα σημειώματα προκύπτει ότι περισσότερα από 45 πλαστικά τάπερ με τη μεγάλης ισχύος εκρηκτική ύλη ΑNFO ήταν έτοιμα να σταλούν από τον Ξηρό και την ομάδα του σε σπίτια πολιτικών, δημόσιων λειτουργών και αστυνομικών, όπως συμπεραίνουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, εξετάζοντας τα σημειώματα.

Στα τρομοκρατικά χτυπήματα θα συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Ξηρός, η 22χρονη Αγγελική, ο 40χρονος Γιώργος που αναζητούνται καθώς και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα