“Πολλοί αγρότες δεν έχουν 5 – 6 στρεμματάκια – Είναι επιχειρηματίες”

Οξύνεται η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες μετά και την δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα ότι πολλοί αγρότες είναι επιχειρηματίες. Ο υφυπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε και αυτός λόγο για ανυπαρξία αιτημάτων όπως άλλα κυβερνητικά στελέχη.
«Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα με 5 – 6 στρεμματάκια… Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες της Νότιας Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Ηλείας κλπ. με εργάτες που τούς δουλεύουν… και καλά κάνουν, και έχουν και πολλά κέρδη, και καλά κάνουν, αλλά δεν μπορεί να λες ‘δεν πληρώνω’. Συμβάλλουν στην οικονομία, αλλά αυτός είναι ένας επιχειρηματίας που πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του» δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.

«Μη συζητάμε συνέχεια για το παρελθόν, αυτά έχουν κριθεί» απάντησε εξάλλου ο υφυπουργός ερωτηθείς για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ θα ήθελα να είχαν αιτήματα συγκεκριμένα οι αγρότες, γιατί αίτημα για αφορολόγητο 30.000 ευρώ δεν έχει ακουστεί ποτέ αυτό, και είναι κορωνίδα των αιτημάτων τους, έχει στοιχειώδη πιθανότητα αποδοχής αυτό όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε. «Δεν μοιράζουν χαρτί με τα αιτήματα (στα μπλόκα) το έχω ελέγξει» πρόσθεσε.

 

Σε ό,τι αφορά τους «αγανακτισμένους», και στον απόηχο των επεισοδίων στην Κοζάνη, ο κ. Μπαλάφας, δήλωσε ότι «ποτέ δεν πήγαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν πρόβλημα σε άλλη κομματική εκδήλωση, όσο γνωρίζω εγώ…» «Πέντε – δέκα στημένοι μπορούν να σου διαλύσουν μια κομματική εκδήλωση, αλλά εμείς ποτέ δεν πήγαμε ποτέ σε κομματική εκδήλωση αλλού κόμματος, αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς που εγώ γνωρίζω» τόνισε .

«Αγανακτισμένοι πολίτες δεν υπάρχουν στην Αριστερά μας… Να ‘μαστε σαφείς. Βέβαια, μέσα στην κουβέντα κάτι παραπάνω μπορείς να πεις» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Λογικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν δεν έχουν θέσεις και φυσικό είναι να κινητοποιούν και το δυναμικό τους» ανέφερε δε. «Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δεν πήγαν τα στελέχη των κομμάτων με στόχο να κάνουν κινητοποιήσεις;» διερωτήθηκε.

«Δεν θα το παίξουμε τρέλα»

Για το άρθρο του Πολ Τόμσεν, με το οποίο ζητά νέα δημοσιονομικά μέτρα επέμεινε ότι «είναι προσωπικές του απόψεις, πιθανότατα ούτε και του ΔΝΤ, και αντιμετωπίστηκαν και από τους θεσμούς της ΕΕ.»

«Εμείς δεν θα το παίξουμε τρέλα, αλλά δεν θα δεχθούμε και νέες συμφωνίες από το παράθυρο» διεμήνυσε ο κ. Μπαλάφας.

«Στο δύσκολο δίλημμα του Σεπτεμβρίου απαντήσαμε υπογράφοντας τη δύσκολη συμφωνία, και καλά κάναμε, και ο λαός μας ψήφισε για να την υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάς έδωσε 7,5% μονάδες διαφορά. Ο ελληνικός λαός είπε ‘προχωρήστε τη δυσάρεστη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο’» πρόσθεσε ο Γιάννης Μπαλάφας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για ανευθυνότητα επειδή δήλωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά την κατάθεση της πρότασης αυτής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα