Πολυεθνικοί επισκέπτες στο Γυμνάσιο Άνοιξης (ΦΩΤΟ)

Το Γυμνάσιο Άνοιξης υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Nourishing todays skills for a successful tomorrow την εβδομάδα 21 έως και 27 Μαΐου 2017.

Μαθήτριες, μαθητές, καθηγήτριες και καθηγητές από τη Ρουμανία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Τουρκία και την Ιταλία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανέβηκαν στο βράχο της Ακρόπολης με τη συνοδεία μαθητών μας και αγγλόφωνου ξεναγού.

Επισκέφθηκαν το Μουσείο καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου επίσης ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του «Ομφαλού της Γης», με τη βοήθεια του αγγλόφωνου ξεναγού.

Το επίκεντρο της εβδομάδας αυτής ήταν η μουσική.

Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές από όλες τις χώρες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με τους δικούς μας μαθητές, με την πολύτιμη συνεισφορά των καθηγητριών και καθηγητών Μουσικής των χωρών εταίρων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής του Γυμνασίου μας κ. Παναγιώτη Μάθου.

Συνέθεσαν ένα τραγούδι και στις πέντε γλώσσες των χωρών εταίρων, με αγγλικό ρεφρέν, με τίτλο European children και διδάχτηκαν τρία ελληνικά τραγούδια, τα οποία παρουσίασαν σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή, 26 Μαΐου, παρουσία του δημάρχου του δήμου Διονύσου  κ. Δ. Ζαμάνη και άλλων επισήμων από την τοπική κοινωνία.

Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στις αντιπροσωπείες των χωρών που φιλοξενήθηκαν, και συγχρόνως εκθείασε τη συνεισφορά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων  Erasmus+ στην αδελφοποίηση των λαών.

Επιπλέον, οι αντιπροσωπείες τραγούδησαν και παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες τους, ενώ οι μαθητές μας τραγούδησαν και ελληνικά τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δέσποινας Γαβριήλ.

Η διάχυτη συγκίνηση στο τέλος της βραδιάς, η οποία σήμανε και τη λήξη όλης της εβδομάδας, τόσο στα δακρυσμένα μάτια των παιδιών και των καθηγητών, όσο και στις θερμές αποχαιρετιστήριες αγκαλιές που ανταλλάξαμε, σφράγισε την επιτυχία αυτής της εβδομάδας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 3η εκπαιδευτική μαθησιακή συνάντηση του προγράμματος, το Νοέμβριο στο Kavadarci της Π.Γ.Δ.Μ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα