Πολύ δυνατά και τα δύο γκρουπ

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση της Δευτέρας, 12/12, που θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στην Ελβετία και θα σχηματοποιήσει τη φάση των «16» του Champions League και αυτό διότι τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής των ομίλων δημιούργησαν δύο εξαιρετικά δυνατά γκρουπ δυναμικότητας. Εκείνο με τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση και εκείνο με αυτές που τερμάτισαν στη δεύτερη. Μόνο που το Β γκρουπ περιλαμβάνει μεγαθήρια…

Συγκεκριμένα, τα δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων είναι τα εξής:

Α’ γκρουπ: Γιουβέντους, Νάπολι (Ιταλία), Άρσεναλ, Λέστερ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο (Ισπανία), Μονακό (Γαλλία), Ντόρτμουντ (Γερμανία).

Β’ γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη (Ισπανία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Μπάγερν, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Να σημειωθεί πως από τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν, οι 15 άνηκαν  στα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας. Η μόνη ομάδα που προκρίθηκε χωρίς να είναι στα δύο γκρουπ των ισχυρών ήταν η Μονακό (αντί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Τα δεδομένα στη συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστά. Οι ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν με σύλλογο από την ίδια χώρα, ή με σύλλογο με τον οποίο βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ. Έτσι – για παράδειγμα – η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Ρεάλ ή τη Σεβίλλη, ούτε με τη Μάντσεστερ Σίτι και θα πέσει πάνω σε μία εκ των Μπενφίκα, Πόρτο, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν ή Παρί Σεν Ζερμέν. Επειδή, όμως, η Μπάγερν, η Λεβερκούζεν και η Μονακό έχουν έναν επιπλέον περιορισμό (δεν μπορούν να παίξουν με την Ντόρτμουντ οι δύο γερμανικές και με τη Μονακό η Παρί), η Μπάρτσα είναι πιο πιθανό να κληρωθεί με μία από αυτές τις τρεις, πάρα με την Μπενφίκα ή την Πόρτο.

Κάπως έτσι έχουν υπολογιστεί όλα τα πιθανά ζευγάρια, ωστόσο τις τελικές «αποφάσεις» θα της πάρει η κληρωτίδα. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως στη φάση των «16» υπάρχουν ομάδες μόνο από τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα