“Πολύ δύσκολη η φυγή της Ελλάδας από το δανεισμό”

Στο ραδιόφωνο του Real fm μίλησε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρώην βουλευτής,  Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναφερόμενος ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής σε σχέση με τους μισθούς στην Ελλάδα, είπε τα εξής «Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει όλη η χώρα μία ελεύθερη οικονομική ζώνη. Καταργούνται τα 1500ρικα στην αγορά εργασίας και γίνονται 300ρικα».

Στην ερώτηση για το που θα φτάσουν οι μισθοί, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Στο 2ο Μνημόνιο είχε προβλεπτεί η ρήτρα Βουλγαρίας. Έλεγε πως η χώρα όλη πρέπει να αποκτήσει κατώτατο μισθό αντίστοιχο με τις γειτονικές χώρας όπως η Ρουμανία. Ο κατώτατος μισθός ήταν 180 ευρώ, ενώ σήμερα είναι στα 220 ευρώ».

Τι μπορούν να κάνουν αν δεν έχουμε ως χώρα να πληρώσουμε τις δόσεις; «Με τις αγορές να διαμορφώνουν πολιτικές, η χώρα είναι πολυπαγιδευμένη. Θα πρέπει να λύσουμε πρώτα το ζήτημα του χρέους. Είναι πολύ δύσκολη η φυγή από το δανεισμό» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

“Τερατώδες και φρικώδες το 2017”

Κλείνοντας ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, ωστόσο τόνισε το πόσο δύσκολη θα είναι: «Εύχομαι ό,τι καλύτερο αν και το 2017 θα είναι τερατώδες, φρικώδες… Θα γίνει «σεισμός» στο ευρωπαϊκό σκηνικό λόγω των εκλογών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα