ΠΟΤΑΜΙ: “Ας μην κρύβεται πίσω από τα ιδεοληπτικά του κιγκλιδώματα ο κ. Γαβρόγλου”

“Καλούμε για ακόμη μία φορά τον κ. Γαβρόγλου να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται όπως και οι άλλοι Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα ιδεοληπτικά τους κιγκλιδώματα, εκφράζοντας μόνο και μόνο τις δυναμικές μειοψηφίες. Τα προβλήματα δεν λύνονται «εθελοτυφλώντας», κρύβοντάς τα κάτω από το χαλί και μεταφέροντας τις ευθύνες αλλού”. Αυτά επισημαίνει το Ποτάμι που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έχει συμπεριλάβει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο “ρεπερτόριο” του.

Στην Σεβαστουπόλεως, όπως λένε “χρέος της Πολιτείας είναι να φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού το περιβάλλον των Πανεπιστημίων, προστατεύοντας τόσο το αίσθημα ασφάλειας και την ακεραιότητα των μελών τους όσο και των περιουσιακών τους στοιχείων τα οποία έχουν αποκτηθεί και με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών”.

Στην ανακοίνωση του, το Ποτάμι κάνει λόγο “για ιδεοληπτική άγνοια εκ μέρους του κ. Γαβρόγλου, τόσο για την έκταση, όσο και για την ένταση παραβατικών φαινομένων στα Πανεπιστήμια, αλλά και για το τι ισχύει αλλά και για το τι ο ίδιος προτίθεται να νομοθετήσει (και αυτό το αγνοεί;), σχετικά με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων στους χώρους των ΑΕΙ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας”.

Και το Ποτάμι σημειώνει ακόμη στην ανακοίνωση του: “Μετά την επιστολή αγανάκτησης των φοιτητών, και οι καθηγητές των ΑΕΙ εκφράζουν την αντίθεσή τους στη στάση του κ. Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντας το τι πραγματικά συμβαίνει και καταδεικνύοντας τις ευθύνες και την αδράνεια της Πολιτείας και των οργάνων της, να αντιμετωπίσουν τις εν λόγω έκνομες ενέργειες. Και έστω ότι εμάς στο Ποτάμι, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας δεν μας ακούει, δεν ακούει όμως ούτε τους φοιτητές ούτε τους καθηγητές τους;”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα