ΠΟΤΑΜΙ: “Παιδιά ενός κατώτερου Θεού οι μακροχρόνια άνεργοι”

Πολιτικές στήριξης των μακροχρόνια ανέργων ζητάει το Ποτάμι με παρέμβαση στη Βουλή, μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι το Α΄ Τρίμηνο του 2017 υπήρχαν στη χώρα 1,114 εκατομμύριο άνεργοι, εκ των οποίων οι 779.000 είναι άνεργοι πάνω από έναν χρόνο, ενώ οι 369.000 βρίσκονται χωρίς εργασία για περισσότερο από 4 χρόνια. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι μόνο οι 140.000 είναι δικαιούχοι επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, ενώ οι υπόλοιποι 970.000 δεν λαμβάνουν καμία επιδοματική ή προνοιακή μέριμνα!

 

Το μείζον αυτό θέμα αναδεικνύουν οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθήνας), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Σπύρος Λυκούδης (Α΄ Αθήνας), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄Αθήνας), με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Επισημαίνουν, μάλιστα, πως οι μακροχρόνια άνεργοι αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

 

Το Ποτάμι καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει: Για τη λήψη του επιδόματος του ΟΑΕΔ από μεγαλύτερο αριθμό ανέργων πολιτών. Για την υλοποίηση προγραμμάτων εύρεσης εργασίας και εκπαίδευσης και κατάρτισης ανέργων. Για τη μείωση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων (άνω του ενός έτους). Τέλος, για την ενίσχυση των ανέργων που επιθυμούν να επιχειρήσουν ιδιωτικά με την παροχή οικονομικών, φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων. Αξιοσημείωτο είναι, πως από το σύνολο των ανέργων, μόνο οι 30.000 δήλωσαν ότι προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ οι υπόλοιποι 1,080 εκατομμύριο άνεργοι ψάχνουν για μισθωτή εργασία.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα