ΠΟΤΑΜΙ: “Πρώτα διόρισαν τους δικούς τους και τώρα δήθεν έχουν αντιστάσεις”

“Παρακολουθούμε ένα ακόμη επεισόδιο στο σίκουελ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Πληκτικό, όμως, λόγω επανάληψης. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τη δική της ανικανότητα στους άλλους: στην αντιπολίτευση, στους προϊσταμένους, στους υπαλλήλους…και ταυτόχρονα προφέρει «δωράκια» σε όσους δεχτούν να αξιολογηθούν αντί μιας πολιτικής αξιολόγησης με σαφείς κανόνες και διαδικασίες”. Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι σχετικά με την αποτυχία της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα.

Μάλιστα από την Σεβαστουπόλεως επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει: “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού διόρισαν τους πρόθυμους δικούς τους σε όλο το δημόσιο, τώρα καμώνονται ότι συναντούν αντιστάσεις. Ας αφήσουν τον εμπαιγμό και ας απαντήσουν σε μερικά απλά ερωτήματα:

Σε ποιο έργο θα αξιολογηθεί ο δημόσιος υπάλληλος;

Με ποιους κανόνες; Θα είναι για όλους; Ακόμα και για τα «δικά τους παιδιά»;

Η αξιολόγηση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διοικητικής καθημερινότητας. Να αποτυπώνεται σε ξεκάθαρους κανόνες και δείκτες παραγωγικότητας, να συνδέεται με την αμοιβή και την εξέλιξη του υπαλλήλου. Το Ποτάμι έχει προτείνει ένα τέτοιο σχέδιο πριν δυόμισι χρόνια. Η κυβέρνηση, όμως, όχι μόνο δεν το δέχθηκε αλλά επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή κούρσα ρουσφετιών. Ας μην προσπαθεί λοιπόν, να μεταθέτει τις ευθύνες της σε άλλους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Η ευθύνη είναι όλη δική της”.

Για το θέμα πήρε θέση και ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:  “Άλλη μία κυβέρνηση αποτυγχάνει στο αυτονόητο, να εφαρμόσει την αξιολόγηση στο δημόσιο. Πολίτες και άξιοι υπάλληλοι οι σταθερά ηττημένοι.”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα