ΠΟΤΑΜΙ: «Όλα καλά με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3B;»

Την υπόθεση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, της πρώτης προμήθειας εξοπλιστικού προγράμματος επί ημερών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Δανέλλης, με ερώτηση την οποία κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

 

Ζητούν ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και εάν όλα βαίνουν καλώς σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα ή αν υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες ακυρώνουν τα χρονικά πλεονεκτήματα της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Καλούν τον κ. Καμμένο να επιβεβαιώσει εάν ακόμα ισχύουν οι τότε δεσμεύσεις και λεγόμενά του περί της ακριβούς ημερομηνίας παράδοσης του 1ου αεροσκάφους, καθώς επίσης πως εξελίσσεται η καταβολή των δόσεων με το πέρας του 2017. Ειδικότερα για το οικονομικό σκέλος της περιβόητης σύμβασης, επανέρχονται και σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Ποταμιού, ρωτώντας εάν ορθά συμφωνήθηκε μια τόσο μεγάλη εμπροσθοβαρής πληρωμή των 2/3 του όλου τιμήματος για την 1η τριετία, και τελικά πόσο τα κατάφερε η Κυβέρνηση να επιτύχει έκπτωση τουλάχιστον 20-30% όπως άλλωστε υποσχόταν ο κ. Καμμένος.

 

Οι βουλευτές του Ποταμιού απευθύνονται και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο ζητούν να επαληθεύσει ή όχι τις πληροφορίες ότι υπάρχει εν εξελίξει έρευνα από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για τη σύμβαση αναβάθμισης των πέντε (5) αεροπλάνων P-3B, καθώς και πληροφορίες για την πορεία και τις διαδικασίες και τους συμμετέχοντες στην υποστήριξη της εν λόγω έρευνας.

 

Το Ποτάμι δηλώνει ότι εξαρχής είχε θέσει και συνεχίζει να θέτει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προ των ευθυνών της για τη σκοπιμότητα της απόφασης, τους όρους της σύμβασης, τον τρόπο αποπληρωμής και για την επαρκώς εξαντλητική-εμπεριστατωμένη διερεύνηση και άλλων εναλλακτικών επιλογών με σκοπό τη ζητούμενη έγκαιρη και εύρωστη κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα