Που θα σταματήσει ο Λιονέλ Μέσι;

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, αλλά αυτός τα έχει διαλύσει όλα και δεν είναι καν 30 χρονών. Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να εκτέλεσε με πάσα το πέναλτι στο Σοάρες και να χάρισε ένα γκολ στο συμπαίκτη του, αλλά δεν έχει ανάγκη. Λίγες μέρες αργότερα (κόντρα στη Χιχόν) πέτυχε δύο ακόμη μαζεμένα και εκτινάχθηκε στα 301 τέρματα στην Primera Division.

Τα κατορθώματά του δεν έχουν προηγούμενο. Πριν από μία 20ετία περίπου παραμιλούσαμε για τον μεγάλο Ούγκο Σάντσες των 234 τερμάτων στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τον σπουδαίο Μεξικανό επιθετικό παραλίγο να προσπεράσει ο αρχισκόρερ Ραούλ, αλλά τελικά ένας άλλος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης τον ξεπέρασε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο που με 246 γκολ είναι θέμα ημερών να γίνει ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Ισπανία. Διότι ο πρώτος είναι άφταστος!

Ο Λιονέλ Μέσι είναι 28 χρονών και έχει ήδη 301 γκολ, 50 παραπάνω από τον Τέλμο Ζάρα. Αυτά τα έχει πετύχει σε 333 ματς (σχεδόν ένα ανά 90λεπτο). Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 439 φορές! Κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει το γκολ νούμερο 10.000 της Μπαρτσελόνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πετύχει και το γκολ 9.000 (με τον Μαραντόνα να έχει πετύχει τον αριθμό 5.000!)
Έτσι όπως πάει θα ξεπεράσει τα 1.000 γκολ στην καριέρα του και ίσως προσπεράσει τον Πελέ (που τα πέτυχε στο τότε άκρως υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Βραζιλίας), αλλά και το Ρομάριο που ισχυρίζεται ότι έχει βάλει κι αυτός τετραψήφιο αριθμό τερμάτων στην καριέρα του (αν και αμφισβητείται).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα