Που να μην είχε και τα κενά διαστήματα…

Κουραστικοί και βαρετοί γίνονται πλέον εκείνοι που θεωρούν ότι η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ έχει κενά διαστήματα, δεν κάνει σωστό ροτέισον, έπρεπε ίσως να ταξιδέψει στο θεσμό με άλλη δωδεκάδα κτλ… Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είναι Ομάδα και συνεχίσει το ίδιο βιολί. Αυτή τη φορά νίκησε εύκολα τη Σλοβενία με 83-72, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα και εξασφάλισε την πρώτη θέση του γ’ ομίλου κι ενώ απομένει ένα ματς κόντρα στην Ολλανδία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ήταν κατά διαστήματα εξαιρετική. Τα τρία γκαρντ λες και ξέρουν πάντα τι να κάνουν. Ο Ζήσης, ο Καλάθης και ο Σπανούλης είτε ευστοχούν από μακριά, είτε διεισδύουν και στη συνέχεια πασάρουν έξω σε παίκτες που πάντα γνωρίζουν να χειριστούν την πάσα.

Οι παίκτες μας προσέφεραν και πάλι θέαμα με καρφώματα και εύκολα μπακ ντορ. Αλτρουισμός σε κάθε φάση και «τάισμα» του Μπουρούση που ήταν πιο εύστοχος στις βολές ακόμη και από τους κοντούς μας. Οργιώδη εμφάνιση επιθετικά που λόγω των χαμένων βολών στο τέλος δεν πιάσαμε πάλι την 50άρα. Στην άμυνα η Εθνική ήταν συγκεντρωμένη και έδωσε ελάχιστους εύκολους πόντους στους Σλοβένους, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στην επανάληψη ήταν φυσιολογικό η Σλοβενία να καταθέσει ψυχή προκειμένου να μπει και πάλι στο παιχνίδι και να μειώσει το 46-31 του α’ μέρους. Φαινομενικά η Ελλάδα έκανε και πάλι το κενό της διάστημα, αλλά κακά τα ψέματα, δεν μπορεί η Εθνική μας ομάδα σε τουρνουά καθημερινών αγώνων να παίζει 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό. Μπορεί οι Σλοβένοι να μείωσαν στους δύο πόντους χάρη στην περιστασιακή τους ευστοχία στα τρίποντα και σε κάποιες εύκολες διεισδύσεις, αλλά έχασαν όλη τους την ενέργεια κάπου στο 33’ και μετά οι Έλληνες παίκτες «άνοιξαν» και πάλι τη διαφορά και επικράτησαν εύκολα με 83-72.

Είναι ξεκάθαρο πιο πως μαζί με Σερβία και Γαλλία, η Ελλάδα είναι στα φαβορί για ένα μετάλλιο, ενώ η Ισπανία αν συνέλθει και η Ιταλία αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνουν την πεντάδα των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα