Πού είναι τα 10 ψηφοδέλτια, οέο;

Περίεργα τροπή παίρνει η επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς όπως καταγγέλλει η παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου 10 καταμετρημένα και αριθμημένα ψηφοδέλτια, τα οποία ήταν υπέρ του συνδυασμού της έχουν κάνει… φτερά από τον εκλογικό σάκο.  Τι ακριβώς έχει συμβεί, ουδείς είναι σε θέση να το απαντήσει, το σίγουρο είναι όμως ότι έχει πυροδοτήσει νέα κόντρα μεταξύ του Γρ. Κωνσταντέλλου και του απερχόμενου δημάρχου Σπύρου Πανά. Όλα ξεκίνησαν όταν παρά τη νίκη του συνδυασμού «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Πόλη για να Ζεις», ο επικεφαλής Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αποφάσισε να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για λόγους –όπως είπε- διαφάνειας και ηθικής τάξης.

Με την «ετυμηγορία» του Πρωτοδικείου Αθηνών να μην έχει γίνει γνωστή, η παράταξη Πανά έσπευσε να κάνει λόγο για «ανατροπή», υποστηρίζοντας ότι «σύμφωνα με τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης η ελάχιστη διαφορά που καταγράφηκε στο αποτέλεσμα της Κυριακής της 25ης Μαΐου, όχι μόνον δεν υφίσταται πλέον αλλά και το αποτέλεσμα έχει αναστραφεί».

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος σήκωσε το… γάντι και κατηγόρησε ευθέως τον Σπύρο Πανά για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και παραπλάνησης των δημοτών, μιας και όπως είπε ο κ. Πανάς δεν εξηγεί βάσει ποιων ευρημάτων οδηγείται στο συμπέρασμα περί ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό που, ωστόσο, έκανε εντύπωση είναι η αποκάλυψη του Γρ. Κωνσταντέλλου ότι κατά την καταμέτρηση δεν βρέθηκαν στον σάκο 10 ψηφοδέλτια της παράταξής του που είχαν καταμετρηθεί και ήταν αριθμημένα από τον β’ γύρο των εκλογών της 25ης Μαΐου.

«Στο εκλογικό υλικό του τμήματος 4585», λέει η ανακοίνωση της παράταξης Κωνσταντέλλου, «κατά τον έλεγχο των ψηφοδελτίων έλειπαν από τον σάκο 10 καταμετρημένα και αριθμημένα ψηφοδέλτια τα οποία ήταν υπέρ του συνδυασμού μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η παράταξη του κ. Πανά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την “απώλεια” των ψηφοδελτίων αυτών χωρίς ίσως να γνωρίζει ότι υπάρχει ξεκάθαρη νομολογία που προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, εφόσον τα ψηφοδέλτια ήταν καταμετρημένα, αριθμημένα και καταγεγραμμένα στο εκλογικό υλικό προσμετρώνται κανονικά στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η “απώλεια” αυτή όμως δημιουργεί σειρά σοβαρών ερωτημάτων ηθικής φύσεως, για τα οποία καλούμε τον κ. Πανά και το επιτελείο του, να πάρει θέση.
Ποιος είχε πρόσβαση στους εκλογικούς σάκους μετά τη σφράγισή τους από τον δικαστικό αντιπρόσωπο;
Ποιος είχε συμφέρον να αφαιρέσει από το συγκεκριμένο σάκο 10 ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Κωνσταντέλλου, και μάλιστα διαδοχικά αριθμημένα;
Όποιος προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια, προφανώς δεν γνώριζε ότι η πράξη αυτή δεν αλλοιώνει κατ’ ελάχιστο το εκλογικό αποτέλεσμα;».

Και η ανακοίνωση τους συνδυασμού «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Πόλη για να Ζεις» καταλήγει:
«Ο συνδυασμός μας θα αναζητήσει τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων αφού θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την αλλοίωση εκλογικού υλικού».

Κλείνοντας, σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της ΑΚΙΒΒΒ, ο νέος δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Δυστυχώς, ακόμα και μετά την εκλογική του ήττα, ο κ. Πανάς συνεχίζει το μοναχικό, κατηφορικό του δρόμο. Εγώ και τα στελέχη του συνδυασμού ήδη ασχολούμαστε με το σχεδιασμό μας για τη διοίκηση του Δήμου και δεν έχουμε σκοπό να τον ακολουθήσουμε στο μονοπάτι που επέλεξε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα