“Πράσινες” διαδρομές στη Θεσσαλονίκη

 

 

Εν έτει 2014 μια ομάδα εθελοντών της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κινητοποιηθεί για να μείνουν τα μάρμαρα της Νέας Παραλίας -κι όχι μόνο αυτά- καθαρά από συνθήματα, tagging και μουτζούρες. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι τον Απρίλιο του συγκεκριμένου έτους, ομάδα οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης έγραψε συνθήματα όχι μόνο στα μάρμαρα, αλλά και στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και, δυστυχώς, και πάνω στον ίδιο τον Λευκό Πύργο. «Τότε είναι που περάσαμε από το “κάποιος πρέπει να τα καθαρίσει” στο “θα τα καθαρίσουμε εμείς”» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ομάδας, που έλαβε το πιο εύγλωττο όνομα: Los Labicos. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα μέλη της ομάδας, όλοι εθελοντές, εξορμούν στην πόλη και τα κάνουν όλα …”λαμπίκο”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), η παραλία της Θεσσαλονίκης θα υποδεχτεί στις 8 Ιουνίου δρομείς, που θα τρέξουν -ή θα περπατήσουν- με στόχο την οικονομική ενίσχυση της εθελοντικής οργάνωσης Los Lampicos για την αγορά ειδικών καθαριστικών υλικών και εργαλείων που θα αξιοποιηθούν για τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας. Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα της 8ης Ιουνίου, με αφετηρία την περιοχή κοντά στον Λευκό Πύργο, η εταιρεία “ΤΕΝΑ” (που ανέλαβε την πρωτοβουλία), σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», προσκαλεί κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης να λάβουν μέρος στη δράση «Πράσινες Διαδρομές», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

Στις «Πράσινες Διαδρομές» μπορούν να συμμετέχουν όλοι, περπατώντας και καταγράφοντας τα βήματα τους στον ειδικό ηλεκτρονικό βηματομετρητή που θα δοθεί δώρο σε όσους λάβουν μέρος. Με τη σειρά της η εταιρεία που ανέλαβε την πρωτοβουλία θα προσφέρει για κάθε βήμα ένα χρηματικό ποσό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα