«Πράσινος» έρανος και… πράσινα άλογα

Η φουριόζα (για τον Τύπο) είσοδος και… απόσυρση του «Mr Chipita», Σπύρου Θεοδωρόπουλου, στα ποδοσφαιρικά πράγματα του Παναθηναϊκού, υπό μορφή… «σωτήρα», έχει την εξής παραβολική σημασία: Είναι σαν να πεινάει κάποιος και να τρώει… πατατάκια ή γαριδάκια, για να χορτάσει! Έχει, ωστόσο, και μίζερη προσέγγιση. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι σαν να προκάλεσε έναν παγκόσμιο έρανο για τους όπου γης οπαδούς του Παναθηναϊκού, στην λογική τού «ό,τι προαιρείσθε». Στην σημερινή σκληρή οικονομική πραγματικότητα, τέτοιες προθέσεις είναι καλές μεν και ρομαντικές,  αλλά και καταδικασμένες σε αποτυχία. Το «φάρμακο» για τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να είναι μια ασπιρίνη.

Σύμφωνα με το «πλάνο» του Θεοδωρόπουλου, θα έπρεπε να συγκεντρωθούν άμεσα 15 εκατ. ευρώ για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να βγάλει την χρονιά. Ο ίδιος θα έβαζε άμεσα 500.000 ευρώ. Τα… υπόλοιπα θα έπρεπε να τα βάλουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πληρώνοντας 50 ευρώ έκαστος. Για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθούν 300.000 «καταβαμμένοι πράσινοι» για να δώσουν από το υστέρημά τους. Στην Ελλάδα όπου οι πολίτες μετρούν ακόμα και το ευρώ, μία τέτοια κίνηση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Και αν δεν καταφέρουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να συγκεντρώσουν αυτό το ποσό, τότε θα τους… επιστραφεί το πενηντάευρο!

 

Φρούδες ελπίδες…

Η λάθος προσέγγιση του σοβαρότατου προβλήματος του Παναθηναϊκού από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, πολύ απλά έδωσε φρούδες ελπίδες. Η δε επιτροπή που συνέστησε με επικεφαλής τους παλαίμαχους του «Γουέμπλεϊ», αντί για μία επιτροπή τεχνοκρατών, ήταν θνησιγενής κίνηση ευθύς εξ αρχής. Κι έτσι, βρέθηκαν διάφορα προσχήματα για την απόσυρση, όπως η υπερβολική δημοσιότητα, τα πρόσωπα που άλλα ζήτησε και άλλα του πήγαν κ.λπ.

Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός επανήλθε εκεί που ήταν και πριν. Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών σε πρώτη φάση, μέχρι την τελική καταστροφή. Στον σχετικό πίνακα, μπορείτε να δείτε τα ποσά που χρωστάει ο Παναθηναϊκός σε παίκτες του. Στο σύνολο ο Παναθηναϊκός χρωστάει προς το κράτος και τρίτους γύρω στα 60 εκατ. ευρώ. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Τα μόνο που έχει λαμβάνειν είναι 700.000 ευρώ από την πώληση του Βλαχοδήμου και 800.000 ευρώ από την μεταγραφή του Μπεργκ. Αλλά κι αυτά τα λεφτά του για τον Σουηδό δεν είναι όλα δικά του, καθ’ ότι μερίδιο θέλει και το Αμβούργο.

Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ουδείς γνωρίζει ποιος θα μείνει να φυλάει… Θερμοπύλες στην Παιανία. Οι Μολέδο, Λουντ, Χουλτ, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνες και… έχει ο Θεός.

 

Τι χρωστάει ο ΠΑΟ

Λέτο – 181.000 ευρώ

Μπούρμπος – 55.000 ευρώ

Πέτριτς – 200.000 ευρώ

Βέμερ – 550.000 ευρώ

Εσιέν – 651.000  ευρώ

Εμποκού – 210.000 ευρώ

Μπεργκ 350.000 ευρώ

Τοτσέ – 945.000 ευρώ

Χουλτ – 125.000 ευρώ

Τελάντερ – 410.000 ευρώ

Αναστασίου – 120.000 ευρώ

Ιβάνοφ – 50.000 ευρώ

Ταυλαρίδης – 40.000 ευρώ

Λεντέσμα – 100.000 ευρώ

Σύνολο: 3.987.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα