“Πράσινο” το συνέδριο της ΔΗΣΥ

Για πλήρες ελεγχόμενο συνέδριο από τα κόμματα και τις κινήσεις που απαρτίζουν το εγχείρημα βαδίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά την συμφωνία των επικεφαλής στην τελευταία συνεδρίαση του κεντρικού συντονιστικού οργάνου. Γεννηματά, Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος και Τούντας συμφώνησαν σε όλα, όπως και οι συνεργάτες τους για το ύψος των συνέδρων, αλλά και πως θα επιλεγούν.

Οι μισοί (1.500) θα προέρχονται από θεσμικούς φορείς, δηλαδή θα πρόκειται για αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων κ.λπ. και η επιλογή τους θα γίνει κατόπιν υποδείξεως των επιμέρους κομμάτων και στη βάση ποσοστώσεων. Οι υπόλοιποι μισοί θα προκύψουν από τη διενέργεια εκλογών με ελεύθερες υποψηφιότητες ενδιαφερομένων, χωρίς κάποια διαδικασία ποσόστωσης. Βέβαια όλοι κατανοούμε, ότι δεν μπορεί εύκολα να εκλεγεί κάποιος που δεν είναι μέλος ενός κόμματος, καθώς σε τέτοιες εσωκομματικές διαδικασίες πάντα επιλέγονται τα “δικά μας παιδιά”. Και με βάση τη δύναμη των κομμάτων (ενεργά μέλη) το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει την πλειοψηφία των 3.000 συνέδρων που θα μετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ιουνίου.

Νέο σήμα

Από την πλευρά του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλου, ετέθη εκ νέου το θέμα αναζήτησης ενός νέου σήματος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μετεξέλιξη του φορέα. Η εν λόγω πρόταση δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει και την υποστήριξη στελεχών προερχόμενων από τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία. Η εισήγηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν να συζητηθεί το θέμα εκτενέστερα το αμέσως επόμενο διάστημα και με ειδικούς επικοινωνιολόγους και κατόπιν να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
Αναφορικά με το ζήτημα ηγεσίας, αποφασίσθηκε ότι, εάν υπάρξει κάποιος εκτός της Συμπαράταξης, ο οποίος θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα θέσει υποψηφιότητα για διεκδίκηση της ηγεσίας, τότε θα γίνει η σχετική διαδικασία με εκλογή από τη βάση. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον εκτός Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τότε απλώς επιβεβαιώνεται ως επικεφαλής η Φώφη Γεννηματά.

Πάντως το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκδηλώσεις, προκειμένου να είναι πανέτοιμο, όταν στηθούν κάλπες για να εκλεγούν οι σύνεδροι.

Έτσι σήμερα το απόγευμα στις Φέρες στο δημοτικό αμφιθέατρο μίλησαν οι Μιχάλης Τζελέπης και Μόσχος Κορασίδης.

Αύριο Τρίτη στον Άλιμο (19.00) στο Πολιτιστικό κέντρο υπάρχει εκδήλωση με ομιλητή τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, ενώ την Τετάρτη στο Περιστέρι (19.00) είναι ομιλήτρια η Τόνια Αντωνίου.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα