«Πράσινο φως» στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι πριν από μερικά χρόνια και οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνησή της «αρχίζουν να καρποφορούν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, τη Μπούντεσταγκ, η οποία έδωσε αμέσως μετά το «πράσινο φως» για την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης.
Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν την παράταση του πακέτου βοήθειας για δύο μήνες, όπως αναμενόταν, ενώ τάχθηκαν επίσης υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αθήνα σχετικά με την δημιουργία μιας προληπτικής γραμμής πιστώσεων με ενισχυμένους όρους (ECCL) με στόχο να υποστηριχθεί η ελληνική οικονομία καθώς θα επιστρέφει στις αγορές.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας κατέστησαν τη χώρα πιο ανταγωνιστική […]. Φέτος η Ελλάδα θα έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα εντός των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Σόιμπλε στους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς.

«Το 2012, η Ελλάδα είχε δει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της να υποχωρεί 7%. Φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,6% και του χρόνου η ανάπτυξή της αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω. Η χώρα είχε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία τρία τρίμηνα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης» τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα