Πρεμιέρα των Πανελλαδικών με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Άνοιξε το πρωί της Δευτέρα η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων με τη συμμετοχή 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Την Τετάρτη οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας).

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.

Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Ευχές στους υποψήφιους από Κ. Αρβανιτόπουλο και Χ. Σταϊκούρα

O υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή των έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που από αύριο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η έναρξη των εξετάσεων αυτών σηματοδοτεί την αφετηρία κατάκτησης νέων στόχων και οι κόποι των μαθητών και οι θυσίες των οικογενειών τους θα ανταμειφθούν.

Καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς που καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια ποιοτικότερη και αποδοτικότερη εκπαίδευση, αλλά και σε όλους εκείνους που συμβάλλουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την κορυφαία στιγμή της μαθητικής σας ζωής. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν την μοναδική σας ευκαιρία. Η ζωή είναι ένας αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Οπλιστείτε με επιμονή, ψυχραιμία και αισιοδοξία ότι οι κόποι σας θα ευοδωθούν».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα