Πριν τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ευρωπαίους

Με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες θα επιδιώξει να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τις θέσεις της Αθήνας για το κυπριακό. 

Επί σαράντα λεπτά και σε ιδιαίτερα εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετάνιας, Τερέζα Μέι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πριν τις διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για το κυπριακό, θα συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους ηγέτες για να τους ενημερώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο για την θέση της Αθήνας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αναπτύξει αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδας για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη επιμένοντας όπως ακριβώς έκανε και με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, στα δύο βασικά θέματα που βάζει η ελληνική κυβέρνηση: Την ανάγκη κατάργησης των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Αυτό που επιδιώκει η Αθήνα, διαχρονικά, είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα