Προβλήματα στο «Μακεδονία» και η ΥΠΑ… περί άλλων τυρβάζει

Οι νέες ακυρώσεις πτήσεων, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου από την αεροπορία EasyJet, επανέφερε στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα εργασιών εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Σε ανακοίνωση της η Fraport Greece σημειώνει «οι σημερινές ακυρώσεις επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Fraport Greece, οι τοπικές αρχές, τοπικοί τουριστικοί φορείς και αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο αεροδρόμιο από το Δημόσιο και την ακόλουθη μείωση της κίνησής του». Παράλληλα, η Fraport Greece υπενθυμίζει τα… αυτονόητα στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει την υποχρέωση να εκτελέσει μία σειρά έργων, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ωστόσο, σε διαφορετική γραμμή, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δηλώνει «έκπληκτη» από την ανακοίνωση της Fraport, ενώ το μόνο που «βλέπει» είναι μία σκευωρία εναντίον της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Γίνεται προσπάθεια να στοιχειοθετηθούν ευθύνες εις βάρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενόχληση που προκαλείται από την υλοποίηση σχεδιασμένων και προγραμματισμένων ήδη από καιρό έργων στον Αερολιμένα “Μακεδονία” καθώς επίσης και για την ύπαρξη του γνωστού σε όλους μας φυσικού φαινομένου της ομίχλης που σκεπάζει συχνά το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».

Με απλά λόγια, η ΥΠΑ θεωρεί τον διάδρομο προσγειώσεων ασφαλή, παρότι και η Fraport αλλά και επιβάτες έχουν εκφράσει ενστάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα