Προελαύνει η Μέρκελ στη Γερμανία – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Τεράστιο προβάδισμα του CDU της Aνγκελα Μέρκελ έναντι του SPD του Μάρτιν Σουλτς δίνει νέα δημοσκόπηση εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου διευρύνουν την διαφορά τους με τους κεντρο-αριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις 12 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με έρευνα (Forsa) που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ενώ απομένουν περίπου τέσσερις μήνες από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών.

Η δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL δίνει ποσοστό 38% στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Χριαστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Μέρκελ, από το 36% που είχαν πριν από μία εβδομάδα. Το SPD καταγράφει πτώση κατά 3 μονάδες στο 26%.

Η δημοσκόπηση αυτή, έγινε πριν από τη διεξαγωγή των σημαντικών τοπικών εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή και τις κέρδισε το CDU.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί προηγούνται με 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τους σοσιαλιστές σε πανγερμανικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα