Προθεσμία ανάσα έδωσε η UEFA στον Παναθηναϊκό

Προθεσμία μέχρι την 1η Μαρτίου πήρε ο Παναθηναϊκός από την UEFA προκειμένου να διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αλλά σε περίπτωση που δεν φανεί συνεπής θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη με τριετή διάρκεια.

Η ακρόαση του Παναθηναϊκού στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διευθέτησής τους, ολοκληρώθηκε σήμερα στη Γενεύη

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο Γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου.

Η αρχική πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων έως 31 Ιανουαρίου οφειλών, χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, ειδάλλως θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για διάστημα τριών ετών, εφόσον το κλαμπ βγει αγωνιστικά στην Ευρώπη.

Το τριφύλλι είχε να αντιμετωπίσει εισήγηση που λειτουργούσε με τα αυστηρά κριτήρια της UEFA σε περιπτώσεις οικονομικών εκκρεμοτήτων τα οποία δεν ικανοποιούνται.

Τελικά η απόφαση που λήφθηκε και κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, δίνει χρόνο στο σύλλογο να φέρει σε πέρας την προσπάθειά αυτή μέχρι την 1η Μαρτίου και μάλιστα με τη δυνατότητα να διακανονίσει τα οφειλόμενα, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα