Προκαλεί ο Αλεξιάδης: «Περσινά ξινά σταφύλια η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

Συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να χαρακτηρίζει «περσινά ξινά σταφύλια» τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, λίγες μόνο ώρες μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο Taxisnet.

Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ δήλωσε: «Για να είμαστε επίκαιροι, γιατί ξεκινάει τώρα και η συγκομιδή των σταφυλιών… περσινά ξινά σταφύλια. Δηλαδή πόσα χρόνια θα λέμε αυτό το επιχείρημα; Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».

Τέλος, υποστήριξε ότι «συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα