Προκλητικές φορολογικές δηλώσεις ενεχυροδανειστών

Τα ενεχυροδανειστήρια, τα μαγαζιά δηλαδή «αγοράζω χρυσό», ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια σε μεγάλες και μικρές πόλεις. Αυτό σημαίνει, με τους νόμους τής αγοράς, ότι υπάρχει ζήτηση γι’ αυτό κι αυξάνεται η προσφορά. Κι όμως, ο ετήσιος τζίρος που δήλωσαν κατά μέσο όρο στην εφορία για τα έτη 2011 και 2012 δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ!

Αυτό προκύπτει από απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις επίσημες παραδοχές τού υπουργείου Οικονομικών το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60% στα ενεχυροδανειστήρια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αφαιρεθεί ούτε μία άδεια λειτουργίας.

Ο κ. Παναγούλης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να τον πληροφορήσει ως προς το ύψος των εσόδων που αποκόμισε το ελληνικό Δημόσιο από την επιβολή προστίμων σε βάρος ιδιοκτητών ενεχυροδανειστηρίων. Ο ίδιος τόνισε πως πίσω από αυτά τα καταστήματα κρύβονται οι νέοι μαυραγορίτες και πίσω από αυτούς βρίσκονται πολίτες υπεράνω υποψίας, οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος τού εξαθλιωμένου ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα