Προμελέτη από τον Λουί Μπενέκ για τον ανακτορικό κήπο του Τατοΐου

Τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίου, Λουί Μπενέκ, «επιστρατεύει» ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, προκειμένου να μελετήσει τον ανακτορικό κήπο του Τατοΐου και να καταθέσει την πρότασή του για την αποκατάσταση του χώρου.
Ο Λουί Μπενέκ, γνώριμος της Ελλάδας από τη μελέτη αποκατάστασης των κήπων του Αχιλλείου στην Κέρκυρα, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου, προκειμένου να μελετήσει τον χώρο και τον φυτικό πλούτο του ανακτορικού κήπου και να συντάξει προμελέτη αποκατάστασης. Ο διάσημος αρχιτέκτονας τοπίου, αφού αφουγκράστηκε τον χώρο και κατέγραψε ορισμένα από τα φυτά, επεσήμανε μετά την επίσκεψή του ότι υπάρχουν άπειρες δυνατότητες, ώστε να γίνει ο ανακτορικός κήπος και πάλι ένας μεσογειακός κήπος.
Την προμελέτη αποκατάστασης του ανακτορικού κήπου, που αναμένεται να είναι έτοιμη εντός του 2015, θα χρηματοδοτήσει ο Σύλλογος Φίλων Τατοΐου, τα μέλη του οποίου ελπίζουν στη συνέχιση της συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού. Πάντως, το θέμα της αποκατάστασης του ανακτορικού κήπου προσεγγίζει και η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού στην προμελέτη της για τη μετατροπή του ανακτόρου του Τατοΐου σε ιστορικό μουσείο. Η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στις προσεχείς συνεδριάσεις του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα