Προπονητής αλάνας, ομάδα με άντερα!

Και τώρα το πρόγραμμα στρώνει για την ΑΕΚ με επτά εντός έδρας ματς στις ένδεκα επόμενες αγωνιστικές. Η Ένωση «ξεπέταξε» τα τρία πρώτα ντέρμπι της σεζόν αήττητη και με μάγκικη συμπεριφορά, ενώ έχει αφήσει πίσω έδρες όπως αυτή του ΠΑΣ, της Λαμίας, του Αστέρα, της Ξάνθης, του Πανιώνιου και φυσικά του Παναθηναϊκού.

Αν μάλιστα κυλήσουν όλα ομαλά την Πέμπτη, η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας όντας ήδη στους «32» του Europa League. Από την άλλη, συνεχίζει σε τρεις διοργανώσεις χωρίς δύο βασικά της στελέχη και στη Λεωφόρο το κενό τους φάνηκε ξεκάθαρα. Η συγκυρία της μαγικής ασίστ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς δεν θα πρέπει να μπερδέψει κανέναν στην ομάδα, διότι ο Σουηδός μέσος έγινε και Γιόχανσον και Μάνταλος μαζί σε μία μεμονωμένη φάση, αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό σε 90λεπτα, τουλάχιστον με τις σημερινές… ταχύτητές του.

Σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε ένα Παναθηναϊκό που έπαιζε άμυνα από το 10’, η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν καλή, ιδίως χωρίς έξι βασικούς – Μπάρκα, Τσιγκρίνσκι, Λάζαρο, Μάνταλο, Γιόχανσον, Αραούχο. Οι συγκεκριμένοι έξι ποδοσφαιριστές, αν κάποιος έφτιαχνε ένα θεωρητικό βασικό σχήμα της ΑΕΚ την 1η του Σεπτέμβρη, θα ήταν ενδεκαδάτοι. Κι όμως, η Ένωση καταφέρνει και διατηρείται στην κορυφή και εντός ευρω-στόχων, διότι φέτος έχει πλουραλισμό, βάθος, ποιότητα και πάθος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Σίγουρα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν αποδίδει καλά σε όλα τα ματς και πέρασε η περίοδος των 20 τελικών ανά 90λεπτο.

Στη Λεωφόρο κόντρα σε έναν αδύναμο Μολίνς, ίσως ήταν υπερβολικό το σχήμα των τριών στόπερ, αλλά από τον προπονητή της ΑΕΚ δεν μπορούμε να ζητάμε κάθε δεύτερη εβδομάδα να αλλάζει το σύστημα. Ο κόσμος ίσως έχει υπερβολικές απαιτήσεις από έναν άνθρωπο που κρατά την Ένωση εντός στόχων παντού.

Από τη συμπεριφορά του, πάντως, απαιτήσεις δικαιούται να έχει και το δεκάχρονο παιδάκι στην εξέδρα του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Ισπανός προπονητής για μία ακόμη φορά συμπεριφέρθηκε άσχημα και πλέον το κακό αρχίζει και πολλαπλασιάζεται. Η αλήθεια είναι πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να καλμάρει Λόπες και Βιγιαφάνιες και επιστρέφοντας είδε τον διαιτητή να τον αποβάλει και τον κόσμο να τον καθυβρίζει. Αυτό δεν αποτελεί, όμως, δικαιολογία και κανονικά πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο από την ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ βιώνει έντονα τον πρωταθλητισμό μετά από 10 χρόνια και αυτό απόλυτα φυσιολογικά προκαλεί ηλεκτρισμό, αλλά τον βιώνει με συνθήκες απόλυτης ισονομίας και δεν δικαιολογείται τόσος εκνευρισμός. Η περσινή κλοπή του Κυπέλλου είναι ακόμη ενοχλητική, αλλά ο Χιμένεθ πρέπει να τη δει αλλιώς. Στην Ευρώπη σε οκτώ παιχνίδια ήταν αγγελούδι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα