Προς κατάργηση η Super League

Να που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει μία ριζοσπαστική ιδέα που δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί! Ποια είναι αυτή; Μα η κατάργηση του αποτυχημένου θεσμού που λέγεται Super League.

Κάποιοι νεότεροι παράγοντες με… ρομαντισμό, σκέφτηκαν προ δεκαετίας τα δημιουργία του συνεταιρισμού με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Οι κύριοι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ντέμης Νικολαΐδης, Πέτρος Κόκκαλης και Κώστας Πηλαδάκης πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν, αλλά ίσως δεν υπολόγισαν την οικονομική κρίση.

Η Super League αυτή τη στιγμή δεν έχει να πληρώσει τους διαιτητής, είναι αναξιόπιστη, διεξάγει κληρώσεις πρωταθλημάτων με ομάδες Α και Β, δεν μπορεί να συντάξει ένα καταστατικό που να προβλέπει τα πάντα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει χορηγίες και κάθε χρόνο παρουσιάζει ολοένα και λιγότερο θελκτικές διοργανώσεις.

Η FIFA σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να καταργήσει το θεσμό και να παραχωρήσει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ. Για να δούμε αν θα συμβεί αυτό. Ήδη υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την αναδιάρθρωση και για το αν αυτή θα επιτευχθεί, αφού η NOVA προσφέρει λιγότερα χρήματα για το επόμενο πρωτάθλημα (κάτι που είχε αναδείξει η «Α») και οι ΠΑΕ αντιδρούν έντονα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα