Προς μελέτη και έγκριση οι προτάσεις της Skoda

Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, κάτι πάει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπό το φόβο του Grexit και των απειλών, οι 15 ομάδες της Super League (πλην του Ηρακλή που δεν έχει πάρει θέση) δείχνουν διάθεση να γίνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διανομής χορηγικών εσόδων και πινάκων της ΚΕΔ.

Την ώρα που η «υπόδικη» ΕΠΟ δείχνει αδύναμη, ανήμπορη και έρμαιο και η κυβέρνηση δεν δείχνει να κάνει πίσω, αδιαφορώντας για πιθανές επιπτώσεις, ο Χρήστος Πανόπουλος πήρε το «οκ» 14 ΠΑΕ (τηλεφωνικώς από τις τέσσερις «μεγάλες»), ούτω ώστε στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας να συζητηθούν προτάσεις για τις εξής αλλαγές:
Στη διαιτησία: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας να προτείνεται από τη Superleague, σε μυστική ψηφοφορία μεταξύ 3, 5 ή 7 υποψηφίων. Ένα μέλος να είναι υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας και στο τέλος του πρώτου γύρου οι 16 ΠΑΕ να κρίνουν την πορεία της διαιτησίας και να ψηφίζουν για το αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από αυτή. Επίσης θα γίνει κουβέντα για μπόνους των καλύτερων διαιτητών και μία πρώτη συζήτηση για το αν πρέπει να γίνει η διαιτησία επαγγελματική.
Στα τηλεοπτικά: Τα έσοδα να μοιράζονται κατά 50% ισομερώς και κατά 50% με βάση τη βαθμολογία, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια (όπως γίνεται σε αρκετές χώρες). Ακόμη καλύτερα, να αποδίδονται τα χρήματα βάση βαθμολογίας στο 60% των εσόδων!
Άλλα: Να υπάρχει υπό προϋποθέσεις «μπόνους» υποβιβασμού 200.000 ευρώ για να μην διαλύουν οι ομάδες που πέφτουν κατηγορία. Να προωθηθεί η ιδέα της ΠΑΕ ΑΕΚ για μοίρασμα του Market Poοl .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα