“Προσηλωμένοι στη λύση για το Κυπριακό – Βαρύνων παράγοντας η Τουρκία”

Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού θεωρεί την Τουρκία ο Γιώργος Κατρούγκαλος , ο οποίος, αναφερόμενος στην κρίσιμη Διάσκεψη της Γενεύης. εξέφρασε την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη λύση για το Κυπριακό.

«Ο βαρύνων παράγοντας είναι η Τουρκία.Για αυτό και η βούληση της ελληνικής πλευράς είναι οι διαπραγματεύσεις να εκπροσωπηθούν στο υψηλότερο επίπεδο με τον όρο της αμοιβαιότητας. Είμαστε προσηλωμένοι στη λύση και θα θέλαμε διαπραγμάτευση ανοιχτού ορίζοντα» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε, «ο Eρντογάν είναι πολύ ισχυρός στο εσωτερικό της χώρας του μετά το πραξικόπημα αλλά σε μια κοινωνία πολύ διχασμένη και όσο επίκειται το δημοψήφισμα για την μετάβαση του στην προεδρία είναι δεσμευμένος απέναντι σε ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, όπως είναι οι Γκρίζοι Λύκοι».

«Η ειδοποιός διαφορά αυτής της διαπραγμάτευσης σε σχέση με άλλες είναι ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να αποτύχει, ενώ έχει τεθεί με έμφαση από την ελληνική πλευρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση όσο υπάρχουν στρατεύματα, αλλά και οι εγγυήσεις» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα