Προσλήψεις 24.291 ανέργων σε 274 δήμους – Ποιους αφορά

Προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,για οκτάμηνες προσλήψεις 24.291 ανέργων σε 274 δήμους βγαίνει εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Εργασίας.

Με την έκδοση της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. Στην αίτησή τους έχουν δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις προκηρυσσόμενες ειδικότητες και να δηλώσουν από έναν έως τρεις δήμους.

Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των ιδίων, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των συζύγων τους, η αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, ο αριθμός ανήλικων τέκνων, η ιδιότητα γονέα προστατευόμενων τέκνων (ανηλίκων ή ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η εντοπιότητα και κατά πόσον είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Ωφελούμενοι θα είναι έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:

– Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

-Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), άλλοτε Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Μέσω του προγράμματος θα ενισχυθούν τομείς προτεραιότητας όπως:

Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής, κ.α..

Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης.

Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφορικού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας).

Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια κ.λπ.).

Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα