Προσπάθειες για τη φύλαξη του Πεδίου Άρεως από την Περιφέρεια Αττικής

Η αποτελεσματική φύλαξη του Πεδίου του Άρεως και κατ’ επέκταση η ασφάλεια των επισκεπτών του πάρκου ήταν το κεντρικό θέμα συνάντησης εργασίας που είχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στη συνάντηση που ειρήσθω εν παρόδω πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Κυπριανίδου, συμμετείχαν από πλευράς του υπουργείου ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Δημήτρης Αθανασόπουλος, και ο αστυνομικός διευθυντής Εξυπηρέτησης Πολιτών, Γεώργιος Σκούρας, ενώ από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πάρκων & Αλσών, Κωνσταντίνος Ποντικάκος και ο συνεργάτης της αντιπεριφερειάρχη Ανδρέας Θεολόγου.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αυτοδιοικητικό πόρταλ airetos.gr, η αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, επισήμανε ότι η καλύτερη φύλαξη του Πεδίου του Άρεως αποτελεί κρίσιμο ζήτημα που αφορά τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, όσο και στην ασφάλεια των επισκεπτών του πάρκου αλλά και συνολικά στην ποιότητα του δημόσιου χώρου και την ευρύτερη εικόνα της πόλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενός λεπτομερούς σχεδίου για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων πάντα με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα όλων όσοι χρησιμοποιούν το χώρο, ούτως ώστε παράλληλα και με άλλες δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ξαναζωντανέψει το Πεδίο Άρεως και να αποδοθεί επί τέλους στην Αθήνα όπως της αξίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα