Δραγασάκης: Τα νησιά μας βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης

Για τη συμπλήρωση 70 ετών από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα μίλησε ο Γιάννης Δραγασάκης στην Βουλή δηλώνοντας ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να δώσει αναβαθμισμένη προτεραιότητα στη νησιωτική πολιτική στέλνοντας και μηνύματα προς την Τουρκία.

Οι κατάλληλες νησιωτικές πολιτικές πρέπει να νοούνται όχι ως προνόμιο, αλλά ως ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους νησιώτες, υπογράμμισε.

Σήμερα τα νησιά μας βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού και ανθρωπιστικού προβλήματος.

Τα Δωδεκάνησα, όπως και τα άλλα νησιά μας, έδειξαν, έμπρακτα, αλληλεγγύη και περισσή ανθρωπιά, σώζοντας και περιθάλπτοντας ανθρώπινες ζωές, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Κάποιοι εκπρόσωποι λαών στη δική μας εύφλεκτη περιοχή δείχνουν να ξεχνούν την ιστορική αλήθεια…» το έμμεσο αλλά αυστηρό μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως ανέφερε πως τα Δωδεκάνησα διαχρονικά και πριν την Ένωση αποτελούσαν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού και καμία ξένη κυρίαρχη δεν κατάφερε να αλλοίωση την ταυτότητά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα