«Προτεραιότητα η ενίσχυση του καταναλωτή»

Στόχος της κυβέρνησης είναι (μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου) η ενίσχυση του καταναλωτή, όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στον realfm 97,8 για το πολυνομοσχέδιο και την ψήφισή του από τη βουλή.

 «Θυμάμαι από μνήμης να κάνουμε τη σύγκριση με την Ισπανία που είναι μεσογειακή χώρα με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες και παρόμοια χαρακτηριστικά. Η τιμή του φρέσκου γάλακτος του λίτρου ήταν το 2013 μεσοσταθμικά 0,79 λεπτά του ευρώ, εδώ 1,28», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Όση διαφορά και να έχει ο ΦΠΑ, εδώ υπάρχει μία στρέβλωση που λειτουργεί εις βάρος του καταναλωτή διότι έχει το τρίτο ακριβότερο γάλα και τελικώς εις βάρος του αγελαδοτρόφου και της ελληνικής βιομηχανίας διότι υπάρχει ένας εφησυχασμός και φθίνει και ο νέος τομέας και ο άλλος τομέας».

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτή τη ρύθμιση», ανέφερε υπουργός Ανάπτυξης, «ήταν να ενισχύσουμε ευθέως με το ελληνικό σήμα και με το γάλα ημέρας την ελληνική βιομηχανία και ιδιαιτέρως την τοπική συνεταιριστική βιομηχανία, αλλά και με την απελευθέρωση του συστήματος να ενισχύσουμε τον καταναλωτή».

«Να αναγνωρίζουμε κάποια βήματα που γίνονται, τα οποία έχουν γίνει με πολλές προσπάθειες, γιατί οι κυβερνήσεις δεν έβρισκαν το κουράγιο να προχωρήσουν αυτές τις αλλαγές, κόντρα σε αυτούς που θίγονται», είπε ακόμα.

Οι καταχέσεις για τα χρέη στο δημόσιο είναι μια πάγια τακτική σε όλη την Ευρώπη. Εγώ μιλούσα για τις κατασχέσεις σε σχέση με τις τράπεζες. Εμείς νομοθετήσαμε και ο νόμος ξεκίνησε να λειτουργεί. Προετοιμαζόμαστε για τη μόνιμη λύση που θα ισχύει από το 2015 και μετά, που θα είναι το Ιρλανδικό μοντέλο», σχολίασε για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα