Προτιμά Δέλλα αντί για Πογιέτ!

Η φετινή ΑΕΚ χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο ήταν το 4-2-3-1 που χρησιμοποιούσε ο Τραϊανός Δέλλας, με τον Σιμόες και τον Γιόχανσον κυματοθραύστες μπροστά στην τετράδα της άμυνας και τους Μπαρμπόσα, Μάνταλο, Βάργκας, Πλατέλλα και Μπουονανότε να παλεύουν για μία θέση στην τριάδα πίσω από τον φορ. Το δεύτερο ήταν το 4-3-3 του Πογιέτ, ο οποίος έφερε πιο μπροστά τον Σουηδό και πιο πίσω τον Μάνταλο.

Ο Στέλιος Μανωλάς, λοιπόν, καλύτερα σήμερα να βρει πιο από αυτά τα συστήματα είναι το πιο ταιριαστό εν’ όψει του τελικού του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Για την ώρα, προβάδισμα φαίνεται να έχει το 4-2-3-1 του Δέλλα. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθει ότι ο κουρασμένος Γιόχανσον καλό είναι να παίξει σε ένα χώρο όπου θα χρειαστεί λιγότερα τρεξίματα και θα έχει δίπλα του τον Σιμόες. Λογικό, διότι αν παίξει 4-3-3 και ο Σουηδός παρουσιάσει το πρόσωπο που έδειξε για παράδειγμα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (παρά το ότι η ΑΕΚ δεν το πλήρωσε), τότε στον τελικό τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Τώρα, όσον αφορά στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, φαίνεται πως λόγω της καλής κατάστασης του Τζιμπούρ, αυτή θα αποτελείται από τους Μάνταλο, Μπαρμπόσα και Αραβίδη, με τον Βάργκας να μπαίνει ως αλλαγή αν χρειαστεί. Είναι ντεφορμέ ο Βενεζουελάνος, αλλά επειδή έβαλε τρία γκολ σε ισάριθμα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, είναι πάντα υποψήφιος.

Το καλό για τον Μανωλά είναι πως δεν υπάρχουν απρόοπτα και η ομάδα του είναι πλήρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα