Προχωρούν σε έφεση οι Κάμπαξης, Αμπάρκιολης και Ιωαννίδης

Το σκεπτικό της απόφασης, βάσει του οποίου τους θέτει εκτός ποδοσφαίρου, ζήτησαν να πάρουν οι διαιτητές Κάμπαξης, Αμπάρκιολης και Ιωαννίδης, προκειμένου να καταθέσουν έφεση.

Οι τρεις διαιτητές απολογήθηκαν την Πέμπτη (30/4) στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, για την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους, πέρασαν από τον εισαγγελέα, ο οποίος τους ανακοίνωσε την επιβολή περιοριστικών όρων.

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους το σκεπτικό της απόφασης για τα περιοριστικά μέτρα και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, προσανατολίζονται να καταφύγουν στην κατάθεση Έφεσης, ώστε να καταπέσει η «ποινή» που τους επιβλήθηκε.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι… περίεργο, καθώς δεν αποσαφηνίζεται που αρχίζει η αρμοδιότητα της Πολιτείας και αν η τελευταία μπορεί να παρέμβει και να απαγορεύσει σε διαιτητές να σφυρίζουν. Βάσει του καταστατικού της FIFA, μόνο τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα μπορούν να επιβάλλουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση, καθώς μόνο οι παρατηρητές διαιτησίας και η ΚΕΔ, είναι αρμόδιοι να τους κρίνουν για τα λάθη που κάνουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα