Προώθηση έργων στη βάση τριμερούς Κύπρου–Ελλάδας–Αιγύπτου

Ενέργεια, Κυπριακό και η πρακτική υλοποίηση των συμφωνιών της τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, ήταν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη στο Κάιρο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι μετέβη στην Αίγυπτο εξοπλισμένος με τις αναφορές όλων των Υπουργείων, ώστε να ετοιμαστεί και η αιγυπτιακή πλευρά και να προχωρήσουν τα έργα.

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επιθυμεί προώθηση δύο μεγάλων έργων. Το πρώτο είναι η δημιουργία δάσους ελαιόδεντρων στη χερσόνησο του Σινά, στο οποίο θα συνδράμουν Κύπρος και Ελλάδα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από Κύπριους επενδυτές. Το δεύτερο έργο είναι η δημιουργία ιχθυοτροφείων.

Επί του Κυπριακού, ο Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός σε αυτά που μπορεί να προσφέρει η Αίγυπτος ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ισλαμικής Διάσκεψης.

Για την ενεργειακή πολιτική, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι συζητήθηκε μια σειρά παράλληλων ενεργειών προώθησης του κυπριακού φυσικού αερίου στα τερματικά της Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα