Προ των πυλών οι αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος αύξησης (και) των δημοτικών τελών αφού υποχρεωτικά πλεονάσματα καλούνται να επιτυγχάνουν από το 2015 οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού τους, που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική” αναφέρεται στην απόφαση που κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα διευκρινίζεται πως ”το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια”.

Όπως αποκαλύπτει όμως η Ναυτεμπορική οι οδηγίες κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το επόμενο έτος. Οι αυξήσεις θα γίνονται όταν υπάρχουν αστοχίες στον προϋπολογισμό, κάτι δηλαδή που είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο σε περιφέρειες και δήμους.

Οι αυξήσεις προκύπτουν από το σημείο της απόφασης που αναφέρει: Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως υπηρεσία ύδρευσης, υπηρεσία καθαριότητας & φωτισμού) για τον προϋπολογισμό του 2015 θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του έτους 2014.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα