Πρωταθλητές μετά θάνατον!

Στον τραγικό κατάλογο των ομάδων που ξεκληρίστηκαν μετά από αεροπορικές τραγωδίες μπήκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) η Σαπεκοένσε από τη Βραζιλία.

Ο βραζιλιάνικος σύλλογος που ιδρύθηκε το 1973 και μόλις πριν από δύο χρόνια ανέβηκε στο Μπραζιλεϊράο, πενθεί λίγες μόλις μέρες μετά την κορυφαία διάκριση στην ιστορία του, την πρόκριση στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα!

Ο απολογισμός του πιο πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος τον 21ου αιώνα περιλαμβάνει 76 νεκρούς και μόλις 5 διασωθέντες, εκ των οποίων οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος και μία αεροσυνοδός.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη στην περιοχή Ελ Γκέρο Γκόρντο της Κολομβίας είχε ναυλωθεί από τη διοίκηση της Σαπεκοένσε, προκειμένου να ταξιδέψει με αυτό η αποστολή για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα με αντίπαλο την Κολομβιανή Ατλέτικο Νασιονάλ. Μάλιστα η τελευταία κατέθεσε αίτημα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής να ανακηρυχτεί κάτοχος του τροπαίου η Σαπεκοένσε, , ώστε να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων, κάτι που πιθανότατα θα γίνει αποδεκτό!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα