Πρόβλεψη Δημήτρη Καμμένου: Βουλευτές της Ν.Δ. θα μετακινηθούν στους ΑΝΕΛ

Διάσπαση της Ν.Δ. βλέπει ο Δημήτρης Καμμένος μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος. Ο πρώην μάλιστα βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτιμά ότι πολλοί από τους γαλάζιους βουλευτές θα προσχωρήσουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. 

“Θα υπάρξει ένα μεγάλο θέμα εσωκομματικό και πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι (σ.σ. της ΝΔ) θα πρέπει να δουν ίσως και μια μετακίνησή τους προς τους ΑΝΕΛ” είπε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν είναι ο συνδετικός κρίκος της «γαλάζιας» παράταξης.

Ο ίδιος αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης που δίνει προβάδισμα στη ΝΔ, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης διακατέχεται από “άκρατο νεοφιλοελευθερισμό” και από “φιλογερμανισμό” και χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό γεγονός για τους ΑΝΕΛ την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές.

“Η δημοσκόπηση είναι καθαρά πατροναριστική” τόνισε και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το 2% των ψηφοφόρων της Ελλάδα (εννοώντας τους 150.000 που ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές) μπορεί κάποια μέρα να κυβερνήσει και την Ελλάδα.

“Νομίζω ότι ο άκρατος φιλελευθερισμός και ο φιλογερμανισμός του κ. Μητσοτάκη θα βγει σε πρόβλημα μέσα στη ΝΔ” είπε το στέλεχος του κόμματος του Π. Καμμένου προβλέποντας, μάλιστα, ότι οι πρώτες εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ θα αρχίσουν με τη δημοσιοποίηση της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό.

“Θα ήταν μια πολύ θετική και πολύ λογική κίνηση, αν ένα μεγάλο μέρος βουλευτών της ΝΔ προσχωρήσουν στους ΑΝΕΛ γιατί είμαστε ένα κόμμα κεντροδεξιό, πατριωτικό, με τις αρχές” κατέληξε ο Δ. Καμμένος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα