Πρόβλημα ο Άρνεσεν, όχι ο Τούντορ!

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η κίνηση του Κλάους Αθανασιάδη να «ανεβάσει» στο διαδίκτυο μία επεξεργασμένη φωτογραφία με μπαλαρίνες με τα πρόσωπα των συμπαικτών του (και του ιδίου). Ωστόσο, μία ψύχραιμη ανάγνωση μαρτυρά πολλά σχετικά με το πώς λειτουργεί ο οργανισμός ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα και ξέσπασμα του Τούντορ στη συνέντευξη τύπου, όπου χαρακτήρισε μπαλαρίνες κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του, ο Κροάτης τεχνικός για να αποφορτίσει το κλίμα ζήτησε από το ποδοσφαιρικό τμήμα να πάνε για φαγητό. Αυτό είναι απόδειξη πως στο χώρο του αθλήματος, επιτρέπεται και μία κουβέντα παραπάνω όταν το αίμα «βράζει».

Ο δε Αθανασιάδης, με τη χιουμοριστική του κίνηση έδειξε πως κατανοεί τον προπονητή του για το ξέσπασμα και αποδέχεται αν μέρει πως ίσως αυτός και οι συμπαίκτες του να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που υπάρχουν!

Όλα αυτά είναι… ξένα για τον ΠΑΟΚ, που πριν από χρόνια ο κόσμος του δεν θα ανεχόταν όλα αυτά τα αποτελέσματα, αλλά σήμερα αποδέχεται τη νέα αρχή που έχει επιχειρήσει ο Ιβάν Σαββίδης, από τη μέρα της απόσβεσης των χρεών κι έπειτα. Ο κόσμος αποδέχεται πως ο ΠΑΟΚ σε αυτό το νέο του ξεκίνημα θα φάει πολλές σφαλιάρες μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, διότι αυτός είναι ο στόχος! Και αυτή η ανεκτικότητα του κόσμου είναι που ξενίζει και που φαντάζει εξωπραγματικό για την κοινωνία του ΠΑΟΚ.

Εξωπραγματική είναι επίσης η συμπεριφορά του Σαββίδη που δεν σκέφτεται καν να διώξει τον Τούντορ, αλλά που δεν νιώθει το ίδιο συναίσθημα για τον Φρανκ Άρνεσεν, οι επιλογές του οποίου αποδεικνύονται ψυχρές σκανδιναβικές που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Αν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ καταφέρει να αντέξει στην πίεση της ελληνικής πραγματικότητας και να κρατήσει τον Τούντορ, τότε θα μιλάμε για εντελώς νέα φιλοσοφία που επιτέλους πρέπει να εφαρμόσει μία μεγάλη ομάδα για να δούμε που μπορεί να φτάσει.

Υπάρχει πάντα, βέβαια, και ο εσωτερικός πόλεμος. Αν κάποιοι παίκτες θέλουν να «φάνε» τον προπονητή τους (προφανώς οι… μπαλαρίνες), τότε καμιά φορά και ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να τους κάνει τη χάρη! Ο Τούντορ πρέπει να καταφέρει να διορθώσει την κακή ψυχολογία της ομάδας χρησιμοποιώντας εκείνους που δεν έχουν συμπεριφορά μπαλαρίνας. Υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί, ή του έχει φορτώσει ο Άρνεσεν ένα σωρό… χορεύτριες. Θα το δούμε!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα