«Πρόδωσε τους Έλληνες ο Τσίπρας»

Nέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνέντευξη στον βρετανικό “Observer”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έπεσε θύμα των συμβούλων του αλλά και του εγώ του, άνοιξε τα χαρτιά του σε δηλώσεις του τόσο στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» όπου μίλησε για τη δραχμή, όσο και στη γαλλική τηλεόραση όπου κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει αρχικά πως δεν θα ενταχθεί στη «Λαϊκή Ενότητα» και τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως τους συνδέουν μεν πολλά αλλά είναι και πολύ μακριά, με αιχμή το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Τους συμπαθώ και νομίζω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός. Γι’ αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι ένα ζήτημα ιδεολογίας και τους κατανοώ. Αλλά ήμασταν στη δραχμή, ήταν η Ελλάδα του τότε, όχι μια σοσιαλιστική χώρα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος. Αλλά δεν είμαι και βέβαιος ότι πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η παρουσία Βαρουφάκη θα μπορούσε να συμβάλει στην επιτυχία του νέου κόμματος καθώς η δημοτικότητά του είναι ιδιαίτερα υψηλή και όχι μόνο εντός Ελλάδος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ερωτάται και για το εάν θα μπορούσε και πάλι να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα και απαντά πως ποτέ κανείς δεν πρέπει να λέει “ποτέ”. «Συνεχίζω να διατηρώ καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη», συνεχίζει, αλλά ξεκαθαρίζει πως το αν θα ήταν μέρος της κυβέρνησης ή του κόμματος θα ήταν συνάρτηση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.

Αυτό αφορά κυρίως το νέο δάνειο, εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης και λέει χαρακτηριστικά πως όταν είναι να πάρει κάποιος ένα δάνειο διερωτάται αν μπορεί να το ξεπληρώσει, όταν η απάντηση είναι αρνητική απλά δεν το παίρνει.
Για τα δάνεια του τρίτου Μνημονίου ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει, κανείς δεν το πιστεύει, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε η Λαγκάρντ.

Πάντως, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη γαλλική τηλεόραση ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

«Ο Aλέξης Τσίπρας δεν με πρόδωσε προσωπικά. Πρόδωσε τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως του δίνει όλες τις ευχές του, αλλά δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στον δρόμο που επέλεξε καθώς και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα