«Πρόκληση και ευκαιρία ζωής»

 

«Είμαι επαγγελματίας προπονητής και πάντα αποζητώ το καλύτερο. Είναι μία πρόκληση και ευκαιρία να δείξω την αξία μου και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης», είπε ο Βασίλης Βούζας στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Μπεσικτάς για τους «16» του Europa League.

Ο 51χρονος προπονητής ζει έντονες στιγμές καριέρας και μένει να δούμε πως θα τις διαχειριστεί. Για την ώρα ακούγεται συγκρατημένος και συγκροτημένος. Στις αναφορές του για το ματς της Πέμπτης και την κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού, έδειξε να γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα:

«Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Πρέπει να επικρατήσει το ομαδικό πνεύμα για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους. Ένας τέτοιος είναι η Ευρώπη και να συνεχίσουμε και μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουμε θετικά αυτήν την διαδικασία.

Στο ματς της Πέμπτης θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την αποτελεσματικότητα στις τελικές. Κάτι που μας έχει στερήσει βαθμούς. Το πιο σημαντικό είναι αυτό και ίσως κάτι από την αμυντική λειτουργία. Να είμαστε αποτελεσματικοί και να μην δεχόμαστε γρήγορα γκολ. Η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που θέλει να έχει κατοχή της μπάλας. Έχει υψηλό ποσοστό κατοχής. Έχει παίκτες με ιδιαίτερες ικανότητες. Στόχος να κρατήσουμε το μηδέν, να περιορίσουμε παίκτες – κλειδιά και έχοντας επιλέξει τα αδύναμά της σημεία θα ασκήσουμε τακτική είτε για να βάλουμε γκολ είτε για να πιέσουμε πιο πολύ τον αντίπαλο»
Για τη διαχείριση του ρόστερ που είναι το ζητούμενο μετά την απαξίωση που έδειξε ο Μπέντο σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές τόνισε:

«Όταν είσαι στην διαδικασία να κυνηγάς τρεις στόχους νομίζω πως όλοι οι παίκτες μπορούν να φανούν απαραίτητοι. Όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Θα ενεργοποιηθούν μέχρι τελευταίας στιγμής όλοι. Υπάρχει μία δύσκολη σειρά παιχνιδιών και μικρός χρόνος αποκατάστασης και προπόνησης. Είναι δύσκολο να έχεις συνέχεια τοπ φόρμα. Περιμένω από όλους τους παίκτες μου να είναι έτοιμοι. Να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητας όσο το δυνατόν περισσότερο».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού που αγωνιά είχε να πει:

«Να ζητήσω συμπαράσταση. Νομίζω πως καταλαβαίνουν όλοι ότι έχει σημασία η ψυχολογία και αύριο να είναι καυτή έδρα ξανά το Καραϊσκάκη και να δει ο αντίπαλος μία ομάδα που παίρνει τόσο μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα