Πρόλαβε και τον «τσίμπησε»!

 

Όποιος πρόλαβε τον Κούτρη είδε. Μία χρονιά στη Super League ήταν αρκετή για να πάρουν χαμπάρι οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο νεαρός αμυντικός ξεχωρίζει. Ο Λεάντρο Κούτρης είναι ότι πιο υποσχόμενο κυκλοφορεί στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και ο Ολυμπιακός επιλέγει να τον κάνει δικό του.

Ο 21χρονος μπακ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Εργοτέλη κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και κάποιος είχε ειδοποιήσει τον Παναθηναϊκό ότι αξίζει να τον παρακολουθήσει. Οι «πράσινοι» πράγματι άνοιξαν τις κεραίες τους, αλλά τότε ήταν οι η πορεία της ομάδας του Ηρακλείου στη Football League διεκόπη απότομα λόγω της απόσυρσης από το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Εργοτέλη διασκορπίστηκαν και ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έδειξε ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

Ο Κούτρης – παίκτης με αίμα Βραζιλιάνικο, καθώς η μητέρα του κατάγεται από τη χώρα του καφέ – δεν πήρε ευκαιρίες πέρσι, αλλά φέτος έκανε δική του τη φανέλα του βασικού. Ο Γιάννης Πετράκης ήξερε τι έκανε. Ο προπονητής του ΠΑΣ τον είδε πέρσι στις προπονήσεις, τον πήρε σε κάποιες αποστολές, του έδωσε και ένα παιχνίδι και φέτος τον μετέτρεψε σε βασικό στέλεχος της ομάδας, τον Ιούλιο κιόλας και στο ματς με την Οντ στη Νορβηγία, όταν του έδωσε επιθετικό ρόλο και ο μικρός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με το γκολ της πρόκρισης που έβαλε.

Αυτό το γκολ τον ανέβασε ψυχολογικά και έκανε μία θαυμάσια χρονιά η οποία θα αποφέρει χρήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλες οι πληροφορίες λένε για συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού της τάξης των 600.000 ευρώ, για έναν ποδοσφαιριστή που η ηπειρώτικη ομάδα πήρε τσάμπα.

Η επιβεβαίωση της «Α»

Να θυμίσουμε τι έγραφε η «Α» στο τελευταίο φύλλο του 2016 όταν προέβλεπε ότι οι ποδοσφαιριστές Λημνιός, Μεληκιώτης, Μπαστακός, Κυριακόπουλος και Κούτρης θα απασχολήσουν μέσα στο 2017 τους «μεγάλους» και μέχρι στιγμής έχουμε μετεγγραφή του Μεληκιώτη στην ΑΕΚ, του Λημνιού στον ΠΑΟΚ και του Κούτρη στον Ολυμπιακό:

«Έτοιμος ποδοσφαιριστής είναι ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο μεγαλύτερος της παρέας των νεαρών αστέρων του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εξαιρετικής ομάδας που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ροδίτης με βραζιλιάνικες ρίζες ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Εργοτέλη και το καλοκαίρι τον «τσίμπησε» ο ΠΑΣ, ρίχνοντάς τον αμέσως στα βαθιά. Έχει παίξει σε 15 παιχνίδια φέτος, μετράει μάλιστα ένα γκολ και δύο ασίστ και φυσικά ανταποκρίνεται άριστα στο απαιτητικό για τα ακραία μπακ 3-5-2 του Γιάννη Πετράκη. Ο ΠΑΣ για τον Κούτρη δεν θα ζητήσει ψίχουλα και μάλλον μιλάμε για παίκτη που η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 400 χιλιάρικα. Πέντε φορές διεθνής με τις μικρές Εθνικές»

 

Τα χαρακτηριστικά του Ροδίτη ποδοσφαιριστή

Ο Λεάντρο Κούτρης είναι γρήγορος και κοντρολαρισμένος παίκτης και έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις προσωπικές μονομαχίες. Πολύ δύσκολα θα τον περάσεις σε τετ-α-τετ μονομαχία. Ακόμη κι αν καταφέρει κάποιος εξτρέμ να τον προσπεράσει, ο 21χρονος έχει την ικανότητα να στρίψει γρήγορα και να επιστρέψει. Τακτικά απέδειξε ότι μπορεί να προσαρμόζεται και στο 3-5-2 και σε σύστημα με τέσσερις αμυντικούς.

Από τη μέσα και μπροστά δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, κυρίως λόγο του νεαρού του χαρακτήρα του και σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να το βελτιώσει, αλλά θα το κάνει γιατί είναι μικρός.  Στην καριέρα του σε 72 ματς έχει δύο γκολ και τρεις ασίστ.

 

Το προφίλ του Λεάντρο Κούτρη

Ημερομηνία γέννησης: 23 Ιουλίου 1995

Τόπος καταγωγής : Ρόδος

Ύψος: 1,75

Θέση: Αριστερό μπακ / χαφ

Καριέρα:

2007 – 2011: Ακαδημίες Νίκης Ρόδου

2011 – 2016: Εργοτέλης

2015 – 2017: ΠΑΣ Γιάννινα

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα