Πρώτη και καλύτερη η Μονακό, 17 χρόνια μετά!

Το πρωτάθλημα που τόσο πολύ δικαιούταν κατέκτησε και μαθηματικά η Μονακό το βράδυ της Τετάρτης, 17/5. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ χρειαζόταν… μισό βαθμό κόντρα στη Σεντ Ετιέν, νίκησε 2-0 και πήρε την κούπα μέσα σε έκσταση!

Πρόκειται για μία νεανική ομάδα με ταλέντο που ξεχειλίζει και έναν αγωνιστικό προσανατολισμό που σπάνια συναντάς στο σημερινό ποδόσφαιρο, ιδίως από ομάδα που απείχε χρόνια από τους τίτλους και θεωρητικά θα έπρεπε να παίζει με περισσότερη τακτική και λιγότερο… συναίσθημα.

Η Μονακό, όμως, γκρέμισε κάθε θεωρία. Πήρε το πρωτάθλημα παίζοντας φουλ επίθεση, σκοράροντας 104 γκολ σε 37 παιχνίδια! Απίθανα πράγματα. Στο τελευταίο της πρωτάθλημα το 2000, η Μονακό είχε σημειώσει 69 γκολ! Οι εποχές έχουν αλλάξει βέβαια, ιδίως στη Γαλλία που τα τελευταία χρόνια παράγει παικταράδες και πέφτουν και περισσότερα χρήματα. Η Παρί για παράδειγμα πέρσι σημείωσε 102 γκολ. Ακόμη κι έτσι, όμως, το επίτευγμα των Μονεγάσκων είναι φανταστικό!

Άξια πρωταθλήτρια Γαλλίας η Μονακό που μαζί με την Παρί μπαίνουν απ’ ευθείας στους ομίλους του Champions League. Η Νις θα βρεθεί στην τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης και είναι πιθανή αντίπαλος της ελληνικής ομάδας που θα τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα