Πρώτη ΠΑΕ που «διαλύεται» για φέτος ο Εργοτέλης

Άλλη μία θλιβερή εξέλιξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τον ΟΦΗ, τη Νίκη Βόλου και τον Πανηλειακό που αποχώρησαν από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League τις προηγούμενες σεζόν, αλλά και της ΑΕΚ και του Άρη που υποβιβάστηκαν και προτίμησαν να θυσιάσουν μία ακόμη κατηγορία για να σβήσουν τα χρέη τους, ήρθε η σειρά του Εργοτέλη να πει αντίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Η ομάδα του Ηρακλείου, επί σειρά ετών στη Super League και 10η φέτος στη Football League μετά από 14 αγωνιστικές, αποχωρεί από το πρωτάθλημα, αφήνοντας μόλις 33 ενεργές ελληνικές ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό μας χάρτη. Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και μία ημιεπαγγελματική, δείγμα του κατά πόσο έχει ξεπέσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Ο «θάνατος» του Εργοτέλη ήταν προαποφασισμένος εδώ και εβδομάδες, αφού βρισκόταν σε… κώμα μετά την αποχώρηση της οικογένειας Παπουτσάκη και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον κάποιας επενδυτικής ομάδας για να σώσει την κατάσταση. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι παίκτες αποφάσισαν να παίξουν τη ρεβάνς με τον Πανιώνιο και το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα, μήπως και την ύστατη ώρα γίνει κάποιο θαύμα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα