Πρώτος, πριν από το ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ!

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να… χαλαρώσει λίγο στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην πρώτη θέση και θα αποκτήσει συγκάτοικο την ΑΕΚ αν έρθει “Χ” το ντέρμπι ή τον Ολυμπιακό, αν νικήσουν οι Πειραιώτες. Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί δεύτερος, δύο πόντους πίσω από την Ένωση.

Ο Ελ Καντουρί στο 11’ δεν κατάφερε πιεζόμενος να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία, ενώ από καλή θέση επίσης αστόχησαν οι Βεϊρίνα στο 21’ και Μαουρίτσιο στο 26’. Μετά το μισάωρο έπεσε κάπως ο ρυθμός του αγώνα με τους Ηπειρώτες να απειλούν για πρώτη φορά στο 35’ με μακρινό σουτ του Κοζορώνη το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρέι. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πάλι και απείλησε με τον Πρίγιοβιτς να σημαδεύει το δοκάρι του Βελλίδη στην εκπνοή, μετά από σέντρα του Μάτος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και βρήκε γρήγορα το γκολ που έψαχνε, πως αλλιώς, με κεφαλιά του Πρίγιοβτς. Αφού νωρίτερα στο 53΄ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ του Σέρβου με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, στο 55’ έγινε το 1-0 μετά από σέντρα του Λέοβατς, κεφαλιά πάσα του Μάτος και νέα κεφαλιά του πρώτου σκόρερ του «Δικεφάλου του βορρά» (πέντε γκολ σε εννέα αγώνες όλων των διοργανώσεων). Μαουρίτσιο και Πέλκας προσπάθησαν λίγο αργότερα να πετύχουν το δεύτερο γκολ της ομάδας τους, αλλά δεν τα κατάφεραν και μετά το 75’ ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, χωρίς ωστόσο οι φιλοξενούμενοι να γίνουν απειλητικοί.

Διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου και βοηθοί οι Φωτόπουλος και Κουντουρέλης. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μαυροπάνος, Καρανίκας, Σολτάνι, Χαλκιαδάκης.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο, Μάτος, Μαουρίτσιο (68’ Σακχόφ), Τσίμιροτ, Πέλκας (65’ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68’ ΒΙδάλ), Γαρουφαλιάς (61’ Σολτάνι), Λίλα (43’ Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα