Πρώτος σκόρερ στη θέση του… πρώτου σκόρερ!

Μέσα Αυγούστου του 2015. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου και δηλώνει ευθαρσώς: «Έχω αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος σκόρερ στο πρωτάθλημα του Ιράν και θέλω να γίνω ο πρώτος από τη χώρα μου που θα κερδίσει την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Δεν ξεκαθάρισε, τότε, αν ήθελε να βγει πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του Πανιωνίου ή με αυτή του Ολυμπιακού. Όχι ότι δεν θα μπορούσε με την «κυανέρυθρη», το έχει ξανακάνει ο Πανιώνιος αυτό. Αλλά σίγουρα τώρα με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πιο εύκολο. Αρκεί να παίζει.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι το φετινό πρόσωπο των χειμερινών «μεταγραφικών αγώνων». Τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες ιχνηλάτησαν, ενδιαφέρθηκαν και πρόσφεραν για τον Ιρανό επιθετικό και τελικά τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, νικώντας στο φώτο-φίνις τον ΠΑΟΚ, που την πάτησε από μία… γυναίκα!

Σερσέ λα φαμ!

Να τα πάρουμε από το τέλος… προς την αρχή. Ο Πανιώνιος είχε μπροστά στα πόδια του τις ρήτρες που έδιναν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, δηλαδή εξασφαλισμένα 400 χιλιάρικα. Ακόμη κι αν ήθελε ο Πανιώνιος να διαλέξει ομάδα (ίσως κάποια ΠΑΕ χάριζε και ένα επιπλέον δωράκι), την απόφαση θα την έπαιρνε – και την πήρε – ο Ανσαριφάρντ! Ο Πανιώνιος είχε τις δύο ομάδες αναγκαστικά στο περίμενε.

Οι άλλες δύο ΠΑΕ δεν έδιναν τη ρήτρα. Ο μεν Παναθηναϊκός δεν την έδινε επειδή έπρεπε να αδειάσει θέση ξένου (κι ενώ ο Ουζουνίδης είχε πείσει τον Ιρανό  ότι βρέξει-χιονίζει θα παίζει) η δε ΑΕΚ θα την συζητούσε αν είχε βρει σημείο επαφής με τον παίκτη, που δεν είχε βρει!

Ο Ανσαριφάρντ, λοιπόν, έπρεπε να διαλέξει όχι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αλλά μεταξύ Πειραιά και Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό «νίκησε» ο Ολυμπιακός, επειδή εδώ και κάποιες εβδομάδες – ίσως και μήνες – ο έρωτας έχει χτυπήσει την πόρτα του 26χρονου Καρίμ με τις φήμες να λένε πως η σύντροφός του δεν θα έφευγε από την Αττική με τίποτα! Τελικά η πολύκροτη μετεγγραφή είχε άρωμα θηλυκό!

Μεταγραφή ουσίας ή εντυπωσιασμού;

Σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος καταγράφει τη μετεγγραφή ως κίνηση εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσίας. «Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν λιγότερο τον παίκτη», «Θα έπαιζε περισσότερο στον ΠΑΟΚ ή στον ΠΑΟ» είναι μερικά από τα τσιτάτα. Σίγουρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη θα αρέσει που πήρε έναν παίκτη που απασχόλησε τους άλλους τρεις. Άλλωστε, έτσι αφαιρεί ένα όπλο από τους κυριότερους αντιπάλους του. Ένα όπλο που δεν του στοιχίζει πολύ, καθώς ο Πανιώνιος είναι πάντα βολικός στις διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους και ο Ολυμπιακός ούτε κάποιο υπέρογκο ποσό δίνει για τη ρήτρα, ούτε πρέπει να βγει εκτός προϋπολογισμού για να δώσει ένα καλό συμβόλαιο στον Ανσαριφάρντ.

Καθαρά αγωνιστικά, σίγουρα δημιουργείται μπλέξιμο στην επιθετική φαρέτρα του Ολυμπιακού, και ο «ζωγράφος» Μπέντο ή θα πρέπει να αναμίξει τρία βασικά χρώματα, Μπράουν, Καρίμ, Όσκαρ , ή να βολευτεί χωρίς εκείνον που θα πουλήσει η διοίκηση, δηλαδή τον Καρντόσο ή τον Ιντέγιε.

Πάντως, ακόμη κι αν «τολμήσει» η ΠΑΕ για έξι μήνες να διατηρήσει τη συγκεκριμένη τριάδα στο ρόστερ και αν όντως καταφέρει να σκαρφιστεί ο Μπέντο ένα ακραία επιθετικό σχήμα με δύο ή και τρεις επιθετικούς, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αυτή την παράταξη στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα φαίνεται «καθαρισμένο», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούν τρία εκτός έδρας ντέρμπι, ίσως κάποια ντέρμπι και στο Κύπελλο, και σίγουρα τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Ιντέγιε και ο Ανσαριφάρντ έχουν μάλλον την ίδια φιλοδοξία, να παίζουν και να σκοράρουν, να είναι πρωτοκλασάτα στελέχη στις Εθνικές τους και να παίξουν σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό είναι μάλλον απίθανο να συνυπάρξουν για πολύ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα