Πρώτος σταθμός… Θεσσαλονίκη

Οι (όποιες) διακοπές έλαβαν τέλος, και στην Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για ένα «καυτό» πολιτικά φθινόπωρο, με πρώτο σταθμό την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη το διήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου.

Όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, πρόθεση της Πειραιώς είναι να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε κάθε τομέα που κρίνει ότι μπορεί να αναμετρήσει με την κυβέρνηση. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η αντιπαράθεση για την μη συμμετοχή της Ελλάδας στο «Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού», με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι: «Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

Η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να “ψαρέψει” ψήφους στον χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση», υπενθυμίζοντας την αύξηση φόρων, τη μείωση των συντάξεων και την ψήφιση μνημονίων.

Πρόγραμμα ανασυγκρότησης
Την ίδια ώρα, οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη «χτενίζουν» το ανανεωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ξεκινήσει κύκλο περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια.

Τελικός σταθμός των εξορμήσεων αυτών θα είναι το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος, το οποίο θα πρέπει να βρει την χρυσή τομή ώστε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του κέντρου, όπου παραδοσιακά κερδίζονται οι εκλογές, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την δεξιά του πλευρά απέναντι στους ΑΝΕΛ και τον κίνδυνο υπόκωφης δυσαρέσκειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα